De Tricolores willen Azië veroveren. De wereldkampioenschappen tafeltennis beginnen. Eerste aan de tafel

De Tricolores willen Azië veroveren. De wereldkampioenschappen tafeltennis beginnen. Eerste aan de tafel

Atleten van Roemeense nationale tafeltennisteams bereiden zich voor op de aftrap van de grootste competitie van het jaar: de World Cup in Chengdu. De competitie wordt een primeur in dit formaat: gemengde teams spelen tegen elkaar aan tafel.

Tafeltenniskampioenen zullen het tegen elkaar opnemen in een unieke competitie, de Chengdu World Cup in China. Het zal de eerste keer zijn dat senioren en senioren het tegen elkaar opnemen in hetzelfde team. De beste tafeltennisster van het moment, Bernadette Szocs, kijkt uit naar de competitie.

“Ik denk dat het heel spannend wordt, want het is de eerste keer dat we met een gemengd team gaan spelen, hopelijk gaat alles goed. We zijn een hecht team en ook buiten de tafel kunnen we goed met elkaar opschieten, we zijn erg close met de jongens,” zei Bernadette Szocs, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

Andreea Dragoman, Bernie’s nationale teamgenoot, leerde de weg naar Chengdu met haar ogen dicht

“Het afgelopen jaar ben ik drie keer geweest. Vorig jaar in oktober gingen we naar de wereldkampioenschappen voor teams, dit jaar in de zomer naar de Universiade en nu in december naar dezelfde stad”, zei Andreea Dragoman.

De jongens kijken ook uit naar de WK-ervaring. “Het zal iets leuks zijn, vooral omdat het een nieuw spelsysteem is en ik denk dat het systeem ons ook ten goede zal komen”, zei Eduard Ionescu.

Andrei Istrate gaat voor het eerst naar China: “Ik denk dat het een geweldige ervaring wordt en ik kijk er naar uit”.

Berni, teamleider

In de aanloop naar het WK is Bernie in topvorm. De resultaten laten dat zien. In het afgelopen jaar is hij er twee keer in geslaagd om Olympisch kampioen Chen Meng te verslaan.

“Ik heb bewezen dat het geen toevalstreffer was toen ik Chen Meng de eerste keer versloeg. Mijn wens was om haar opnieuw te verslaan en te laten zien dat ik mijn droom kan waarmaken op de Olympische Spelen in Parijs,” voegde Bernadette Szocs eraan toe.

Aziatisch eten bezorgt ze een flinke hoofdpijn

Lange vluchten van 13 uur met verschillende tussenstops van Roemenië naar China doen hen helemaal niets. “Het is niet erg moeilijk voor mij, ik ben klein en ik kan zitten hoe ik wil. Vanaf het moment dat het vliegtuig opstijgt tot het landt, slaap ik. Het vliegtuig is mijn tweede thuis”, voegt Bernadette Szocs toe.

Ik slaap graag, vooral als het een nachtvlucht is – Andreea Dragoman

“Wie mij kent, weet dat ik slaap waar ik slaap, ik slaap in het vliegtuig zoals in mijn bed thuis,” zei Andrei Istrate.

Aziatisch eten bezorgt hen echter veel hoofdpijn. “Ik heb een probleem omdat ik helemaal geen Aziatisch eten eet. Als ze geen Europees eten hebben, eet ik gewoon rijst,” onthulde Andreea Dragoman, en Bernadette voegde eraan toe: “Ik eet het wel, maar ik moet ervoor zorgen dat het niet pittig is omdat ik allergieën heb.” “Ik weet echt niet wat ik ga doen, ik ben erg kieskeurig wat eten betreft”, signaleerde Andrei Istrate.

De gelukkigste is hun collega Edi Ionescu: “Ik was vanaf het eerste moment verwant met het eten en alles wat pittig was, ik hou van pittig en vooral de snoepjes waren geweldig”.

8 atleten zullen Roemenië in het team hebben

Van 4-10 december nemen meisjes en jongens van de Roemeense nationale tafeltennisteams deel aan de wereldkampioenschappen in China.

“Deze competitie is iets nieuws voor ons, het is de eerste keer dat we met een gemengd team meedoen. We hopen met medailles terug te komen uit China,” zei Andreea Dragoman.

Voor het toernooi in China bestaat het meisjesteam uit: Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina Diaconu en Andreea Dragoman, en de jongens bestaan uit: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate en Darius Movileanu.

Wilde pandaberen

Bernadette Szocs zegt dat fans hun waardering voor haar op verschillende manieren tonen: “Bij de laatste wedstrijd kreeg ik een pluche, ik krijg ook sleutelhangers, T-shirts, sjaals en portretten van mij”.

De sportvrouw maakt ze ook graag blij: “Ik geef ze ook een handtekening op een bal, op een T-shirt”.

Bernie’s sport heeft haar over de hele wereld gebracht. Ze gaat niet voor souvenirs. Maar elke keer wil ze naar huis met een ander souvenir: “De medaille om mijn nek is het mooiste cadeau dat ik mezelf kan geven”.

Bernie en Andreea hebben ook iets om over te juichen als ze in Chengdu aankomen. Als ze de kans krijgen, bezoeken ze het pandabeerreservaat. “Ik hou van ze, elke keer als ik ze ga bekijken. Ik hou van ze, het voelt alsof ik in ze zit,” zei Bernadette Szocs.

Toen we deze zomer meededen aan de Universiade, organiseerden ze verschillende activiteiten voor ons. En we bezochten ook het reservaat. Ik vond het erg leuk om de beren te zien – Andreea Dragoman

Andrei Istrate begon met bijles voor het baccalaureaat

Voor Andrei Istrate wordt 2024 een moeilijk jaar, de sportman zit in groep XII en zal het baccalaureaatsexamen afleggen. Hij is teamgenoot van Dragoș Bujor, zijn junior nationale teamgenoot. De twee zijn al begonnen met bijles.

“Ik geef Roemeens, logica en geschiedenis. Ik vind het leuk om alles van tevoren voor te bereiden, want je weet nooit wat er gaat gebeuren. Volgend jaar heb ik misschien veel wedstrijden vast en kom ik niet thuis en moet ik van tevoren studeren. Wat je nu leert vergeet je niet, ik ben praktisch klaar voor de BAC”, concludeerde Andrei Istrate.


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *