Zeljko Kopic is de nieuwe COACH van Dinamo! Eerste uitspraken: “Ik ben geen goochelaar”

Zeljko Kopic is de nieuwe COACH van Dinamo! Eerste uitspraken: “Ik ben geen goochelaar”

Dinamo’s nieuwe coach Zeljko Kopic werd vandaag officieel onthuld. Hij kondigde aan dat hij geen wonderen kan verrichten, maar dat hij alles zal geven om zijn doel te bereiken: niet degraderen naar Liga 2.

Dinamo heeft 11 opeenvolgende wedstrijden niet gewonnen, wat neerkomt op drie gelijke spelen en acht nederlagen.

De rood-witten hebben de slechtste aanval in de eerste divisie, met slechts negen gescoorde doelpunten.

Officieel is Zeljko Kopic de nieuwe coach van Dinamo! Eerste uitspraken: “Ik ben geen tovenaar”.

De Kroaat vervangt Ovidiu Burcă, die zijn contract beëindigde na de 1-0 nederlaag in de derby tegen FCSB.

Burcă had de ploeg in de zomer van 2022 overgenomen en wist eind 2022-2023 promotie te bewerkstelligen.

Maar in de Superleague heeft Dinamo slechts tien punten uit 17 wedstrijden en staat het voorlaatste in het klassement.

“Een van de belangrijkste aspecten waardoor ik deze baan heb geaccepteerd, was het feit dat ik vanaf ons eerste contact met de clubfunctionarissen deze energie en vastberadenheid in de club voelde. Voor mij is Dinamo Boekarest een belangrijke club met een belangrijke geschiedenis voor de fans. Voor mij is het een verantwoordelijkheid om hier te zijn. Aan de andere kant is het voor mij heel belangrijk om zo snel mogelijk iets ten goede te veranderen bij het team. Veel dingen gingen goed met de vorige coach. Ik zal al mijn energie en kennis inzetten om het team naar een ander niveau te brengen, om de kwaliteit van het spel te verhogen en om een duidelijke strategie te hebben voor Dinamo Boekarest. Ook al maakt de ploeg nu geen goede periode door, ik denk dat het voor elke coach een voorrecht is om Dinamo te coachen. Voor iedereen die in het voetbal werkt. Ik zal alles geven voor deze club. Ik kan geen wonderen verrichten, ik ben geen tovenaar, maar elke Dinamo fan moet er zeker van zijn dat vanaf nu het belangrijkste voor mij zal zijn dat Dinamo in de eerste divisie blijft. Dat is mijn enige doel in de komende periode,” zei Zeljko Kopic in de persconferentie.

De Kroatische coach zei ook: “We hebben soortgelijke situaties eerder gehad bij Dinamo, toen teams onderaan de ranglijst stonden. We slaagden er toen in om de middenmoot te bereiken en ik zal er alles aan doen om hetzelfde te doen met Dinamo. Ik heb een paar binnenlandse wedstrijden en wedstrijden van Dinamo gezien. Ik weet dat Dinamo momenteel lijdt, we moeten proberen om dingen ten goede te veranderen. Nadat ik contact heb gehad met de spelers kan ik een mening over hen vormen. Ik heb nog niet met Ovidiu Burcă gesproken over de spelers, maar ik zal proberen contact met hem op te nemen. Ik respecteer zijn werk en het werk van alle mensen in de club tot nu toe.”

Maandag hebben we onze eerste wedstrijd, tot die tijd kunnen we niet veel dingen veranderen. Ik begrijp dat sommige spelers problemen hebben. Ik verwacht dat de spelers hun best doen, we zullen geen tijd hebben om de tactische kant te veranderen. Ik begrijp de situatie die we nu bij Dinamo hebben en het is helemaal niet comfortabel om 11 wedstrijden zonder overwinning te spelen. Het belangrijkste is dat we op dit moment iets veranderen in de mentaliteit van de spelers. Ik weet dat Sepsi ook een nieuwe coach heeft, maar we hebben niet veel tijd om de wedstrijd voor te bereiden. We zullen in de toekomst tijd hebben om over transfers te praten. Voor nu wil ik de reactie van de spelers in de volgende wedstrijden zien, we zullen het bespreken met de clubleiding, we zullen analyses maken en we zullen samen beslissen wat het beste is voor de club, want Dinamo staat op de eerste plaats – Zeljko Kopic

foto: screenshot Facebook/DinamoBucurestiOfficial


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *