Mislukking tegen Duitsland in het vrouwenhandbal en tot ziens Parijs 2024! We zitten niet bij de beste 8 teams van de wereld

Het eerste dameshandbalteam van Roemenië is donderdag in Herning met 24-22 (9-12) verslagen door de Duitse nationale ploeg in de eerste wedstrijd van de hoofdgroep van het wereldkampioenschap.

Roemenië miste elke kans op het bereiken van de kwartfinales en daarmee kwalificatie voor de pre-Olympische toernooien. Aanvoerster Cristina Neagu speelde haar eerste minuten op het WK na te zijn hersteld van een knieblessure.

De speelsters van Florentin Pera hadden een zeer goede eerste helft en leidden bij rust met een score van 15-12, waarvan twee doelpunten werden gescoord door Cristina Neagu, die haar eerste minuten op dit eindtoernooi scoorde, maar in de tweede helft misten ze veel kansen, omdat de keeper van de tegenstander in topvorm was, en uiteindelijk moesten ze hun nederlaag toegeven.

De belangrijkste doelpuntenmakers van Roemenië waren Buceschi 8 doelpunten, Pintea 3, Neagu 3, en van het Duitse team Lott 4 en Doll 4.