VIDEO | Annaliese Drăgan, onderscheiden tijdens het ProSport Great Athletes Gala: “Het is een eer om te worden onderscheiden naast de meest vooraanstaande atleten!”

VIDEO | Annaliese Drăgan, onderscheiden tijdens het ProSport Great Athletes Gala: “Het is een eer om te worden onderscheiden naast de meest vooraanstaande atleten!”

Het ProSport 2023 Great Athletes Gala vond plaats op 28 november en tijdens het evenement werden degenen geëerd die dit jaar hebben getriomfeerd in de sportwereld en zich met hun resultaten hebben weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

ProSport vond het nodig om hulde te brengen aan degenen die elke dag hard werken om de beste te zijn en die vechten om een Olympische medaille te winnen voor Roemenië.

De prestatie van Annaliesse Drăgan behoorde ook tot deze categorie. Deze zomer verzekerde de 18-jarige zich van haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs nadat ze 17e werd in de individuele samengestelde kwalificatieronde op de Wereldkampioenschappen Ritmische Gymnastiek in Valencia, ondanks het feit dat ze kampte met een verlammende pijn in haar enkel.

“De pijn die ik al een paar jaar heb, ik heb geleerd om met pijn te werken, tijdens de wedstrijd was het verschrikkelijk. Als ik op de mat sta, voel ik niets door de adrenaline, maar aan het einde begint de pijn”, bekende Annaliese Dragan, nadat ze zich had gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

Met dit succes heeft de atlete een droom vervuld: “Ik ben gekomen omdat ik zo ver mogelijk wil komen in ritmische gymnastiek. Mijn droom is om deel te nemen aan de Olympische Spelen”, zei Annaliesse Dragan vorig jaar.

Annaliese Dragan doet er alles aan om in vorm te zijn in Parijs! Ze heeft een operatie ondergaan om haar kansen op een Olympische medaille te verbeteren

Helaas kon de sportvrouw niet aanwezig zijn bij het ProSport Gala om haar prijs in ontvangst te nemen. Ze moest een operatie aan haar linkerenkel ondergaan om er zeker van te zijn dat ze volgende zomer, tijdens de Olympische Spelen in Parijs, 100% fysiek fit zal zijn om mee te dingen naar een Olympische medaille.

“Bedankt ProSport voor de nominatie! Het is een grote eer om samen met de meest vooraanstaande atleten van Roemenië te worden onderscheiden. Helaas kan ik vanwege gezondheidsproblemen niet bij dit evenement aanwezig zijn.

Ik ben begonnen met de voorbereidingen voor volgend jaar, waaronder een operatie aan mijn linkerenkel. Een probleem waar ik de afgelopen jaren mee heb geworsteld. Door de operatie en de herstelperiode kon ik er niet bij zijn.

Ik ben heel dankbaar voor deze nominatie en dank jullie uit de grond van mijn hart!” zei Annaliese Dragan in de videoboodschap die werd uitgezonden tijdens het ProSport Gala.

De prijs werd uitgereikt door plaatsvervangend hoofdreactor Bogdan Savin. Trots op de prestaties van de sportster, maakte de journalist er een punt van om te vermelden dat de prestaties van Annaliese Dragan altijd een ereplaats hebben gehad en zullen hebben op de ProSport website.

“Gefeliciteerd! Ik heb een korte boodschap voor haar. Bedank haar voor haar harde werk, haar vastberadenheid, haar toewijding, want al deze troeven hebben haar daar gebracht. Je moet weten dat er in de pers een woord is dat “main” heet, het verwijst naar het hoofdartikel. We reserveren een hoofdartikel voor haar op de ProSport website”, was het bericht van Bogdan Savin, adjunct-hoofdredacteur van ProSport.

Irina Deleanu, voorzitter van de Roemeense Ritmische Gymnastiek Federatie, heeft vertrouwen in de kracht van Annaliese Dragan in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs
Hoewel Annaliese Drăgan niet aanwezig was om haar welverdiende trofee in ontvangst te nemen, werd de jongeling vertegenwoordigd door Irina Deleanu. Bij de overhandiging van de prijs maakte de voorzitter van de Roemeense Ritmische Gymnastiek Federatie er een punt van om te vermelden dat Annaliese een einde had gemaakt aan een droogte van 8 jaar zonder deelname aan de Olympische Spelen voor haar discipline.

Irina Deleanu is ook dankbaar voor alle steun die ritmische gymnastiek de laatste tijd heeft gekregen.

“Goedenavond iedereen! Zowel Analise als ikzelf zijn jullie enorm dankbaar voor deze prijs. Ze is erg blij dat ze genomineerd is voor dit gala tussen de grote namen uit de Roemeense sport.

We zijn zeer vereerd dat we Roemenië met ritmische gymnastiek mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs. Het is een kwalificatie waar we al 8 jaar op wachten. En hier, samen met Annaliese Dragan, hebben we deze kwalificatie bereikt.

Dank aan iedereen die ons heeft gesteund en ik hoop dat we een geweldige prestatie neerzetten in Parijs. Kom op, Roemenië”, zei Irina Deleanu, voorzitter van de Roemeense Ritmische Gymnastiek Federatie.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *