Edi Iordănescu bereidt zich voor op EURO 2024: “Dit is de kern waarmee we naar het eindtoernooi gaan, maar er kunnen toe- en uittredingen zijn”.

Edi Iordănescu bereidt zich voor op EURO 2024: “Dit is de kern waarmee we naar het eindtoernooi gaan, maar er kunnen toe- en uittredingen zijn”.

Coach Edi Iordănescu sprak over de nationale ploeg, de aanloop naar EURO 2024, de groepstegenstanders op het eindtoernooi en zijn overeenkomst met de FRF.

Roemenië zit op EURO 2024 in groep E naast België, Slowakije en de winnaar van play-off B, die wordt beslist na Bosnië-Herzegovina tegen Oekraïne en Israël tegen IJsland.

De Tricoloreanen beginnen op 17 juni tegen de winnaar van play-off B, op 22 juni spelen ze tegen België en op 26 juni treffen ze Slowakije.

Edi Iordănescu’s bericht! De coach bereidt zich voor op EURO 2024: “Dit is de kern waarmee we naar het eindtoernooi gaan, maar er kunnen nog meer aanmeldingen en afmeldingen komen”.

De Tricolores wonnen Groep I van de voorrondes en zijn nu voor de zesde keer op een EK, na in 1984, 1996, 2000, 2008 en 2016 op een eindtoernooi te hebben gespeeld.

“In deze tijd hebben we veel dingen gewonnen, maar het belangrijkste is dat we elkaar hebben gewonnen. Op dit moment is het team voor mij mijn tweede familie. Maar vanaf nu begint de tijd tot aan Europa te dringen en moeten we pragmatischer zijn dan ooit. Als beslissingen tot nu toe werden genomen met het verstand en heel weinig met de ziel, dan zullen ze vanaf nu uitsluitend met het verstand moeten worden genomen, want als we op dit EK niet extreem competitief zijn en in alle opzichten voorbereid, zal het heel moeilijk voor ons worden om het doel te bereiken dat we onszelf in de eerste fase hebben gesteld, namelijk uit de groepen komen. We zullen zo pragmatisch mogelijk moeten zijn, omdat we ook beperkt worden door de tijd. We hebben maar één actie in maart waarin we sommige dingen kunnen voorbereiden en andere dingen uit het verleden die niet zo goed werkten, kunnen corrigeren.

De spelers zijn het aan de club verplicht om alles te geven en veel te spelen om minuten te krijgen. We worden ook beperkt door het formaat, want als we jullie tot nu toe gewend hebben aan 26, 27, 28 spelers in elke actie, dan moeten we het doen met slechts 23 spelers. En, last but not least, door de structuur van de competitie, want er zullen maar drie wedstrijden zijn to be or not to be.

Op een eindtoernooi kan elke misstap beslissend zijn. Kwalificatie voor de laatste 16 moet ons doel zijn, we hebben ons daar gekwalificeerd, daarom behoren we tot de besten. We moeten onszelf bewijzen dat we meer kunnen dan alleen maar de Europeanen halen. Dat betekent niet dat het makkelijk wordt, integendeel,” zei Iordănescu.

“Ieder van hen heeft de plicht om in deze vijf maanden alles te geven voor de club.”

“We zijn erin geslaagd om het team te kwalificeren door te bouwen aan een uitzonderlijke kern. Nu heeft ieder van hen de plicht om alles te geven voor de club in deze vijf maanden. Iedereen heeft de plicht om te bewijzen dat ze deel kunnen uitmaken van een uitzonderlijke kern voor het volgende niveau, voor het eindtoernooi. Het is een grote uitdaging, we zitten in een continue competitie. Het zal erg moeilijk, zo niet onmogelijk, voor ons zijn om met een ploeg te komen die bestaat uit verschillende spelers die niet spelen, om na maanden zonder een wedstrijd op onze voeten te komen en in staat te zijn om het niveau van een eindtoernooi te halen, laat staan te presteren. Ik heb nadrukkelijk gezegd dat dit de kern is waarmee we in grote lijnen naar het eindtoernooi willen gaan, er kunnen zeker wat spelers bijkomen en er kunnen wat spelers uit. Het zal heel moeilijk worden om met één actie in maart en nog een twee weken voor het eindtoernooi het niveau te verhogen, als ze niet met staande wedstrijden komen,” voegde Edi Iordănescu eraan toe.

We moeten weten dat we een grote uitdaging voor de boeg hebben tegen tegenstanders van kaliber. Laten we in balans blijven, we hebben de voorrondes gewonnen, maar we zijn nog niet klaar voor een toernooi om een doel te bereiken zoals ik zou willen in het eindtoernooi – Edi Iordănescu

Mijn contract heeft voor mij op dit moment geen prioriteit. De prioriteit is de voorbereiding op het toernooi. Ik denk dat het voor de bond ook geen prioriteit is en dat zou het ook niet moeten zijn. De prioriteit moet zijn hoe we ons zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Als ik op een dag benaderd word voor een gesprek over mijn contract, dan is mijn beschikbaarheid voor de nationale ploeg zeker volledig, maar ik denk niet dat dat in de komende periode moet gebeuren – Edi Iordănescu


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *