Lăcrămioara Perijoc, in de negende hemel na zijn prijs op het ProSport Grote Sporters Gala: “Ik wilde het al sinds vorig jaar!”. VIDEO

Lăcrămioara Perijoc, in de negende hemel na zijn prijs op het ProSport Grote Sporters Gala: “Ik wilde het al sinds vorig jaar!”. VIDEO

“Mam, geweldig (n.n. gevoeld op het Grote Atleten Gala 2023). Ik wilde dit jaar echt genomineerd worden en deze trofee ontvangen. Ik wilde het al sinds vorig jaar toen ik net was uitgenodigd. Ik ben erg blij dat ik dit jaar deel uitmaak van de elite van Roemeense atleten.”zei Lăcrămioara Perijoc, voor ProSport.

“Ik heb de hoogste verwachtingen van mezelf, mijn ontwikkeling en de resultaten die ik wil behalen. Ik wil met heel mijn hart in de beste vorm zijn op de Olympische Spelen en terugkomen met de beste medaille voor Roemenië. (n.n. goud)de eerste keer voor ons vrouwenboksen op de Olympische Spelen. Mijn doel in Parijs is om een traditie te maken in het vrouwenboksen en de weg vrij te maken voor toekomstige generaties om medailles te winnen op Olympisch niveau. En ik wil dat het het begin wordt van vrouwenboksen in de elite van de sport.”is de ambitie van de atlete.

Leonard Doroftei en Lucian Bute, modellen voor Lăcrămioara Perijoc: “Ik waardeer ze heel erg!”

De atleet hoopt in de voetsporen te treden van enkele van de grootste namen in het boksen: Leonard Doroftei en Lucian Bute zijn echte rolmodellen voor degene die Roemenië zal vertegenwoordigen op de volgende Olympische Spelen.

“Roemeense boksers zijn zeker een voorbeeld voor mij geweest. Als kind keek ik altijd naar hun gevechten en ik heb veel bewondering en waardering voor wat ze hebben bereikt in deze sport.

En er zijn nog veel meer atleten die ik bewonder, ik waardeer ze.”, benadrukte Perijoc.

Lăcrămioara Perijoc houdt ook van voetbal: “Ik ben een Stelista! Vanuit het buitenland steun ik Barcelona!”

Gelegitimeerd tot Steaua, Lăcrămioara Perijoc houdt van voetbal en geeft toe dat ze ook Barcelona volgt.

“Ik hou van voetbal omdat ik er al van jongs af aan gepassioneerd over was. Ik zou niet zeggen dat ik op de hoogte ben van al het voetbalnieuws of alle uitslagen, maar voetbal is een sport waar ik gepassioneerd over ben. Ik ben een Stelista, ik hou van Steaua en vanuit het buitenland duim ik voor Barcelona.”

Over de oorlog tussen CSA Steaua en FCSB gaf Perijoc een groot kampioensantwoord. “Ik ben van mening dat prestaties moeten worden gesteund, ongeacht welke naam ze dragen.”

De Roemeense bokser Lăcrămioara Perijoc won de zilveren medaille na te zijn verslagen door de Bulgaarse Stanimira Petrova in de finale cat. 54 kg finale op de Europese Spelen in Krakau – Malopolska (Polen).

Petrova, wereldkampioen van 2014, tweevoudig Europees kampioen (2016, 2018) en gouden medaillewinnaar op de Europese Spelen van 2019 in Minsk, won op punten, 5-0.

Perijoc, de Europees kampioen van 2019 en tweede op de wereldranglijst van 2022, versloeg in de halve finale de Turkse wereldkampioene Hatice Akbas.

  • 26 juli 2024 et is de start van de Olympische Spelen en een jaar eerder zijn we begonnen met het uitzenden van interviews met atleten, coaches en officials van alle sportdisciplines die volgend jaar in Frankrijk deelnemen.

Ik heb ooit een jongen verslagen met voetbal. Hij kwam toen met zijn kameraden… Ze waren verbaasd en vroegen hem of ze waren opgeroepen om een meisje te verslaan. Ze vonden het ook vreemd. Ik heb eerder met meisjes gevochten, maar daar was ik sterker. We gebruiken boksen niet om te vechten. Alles wat er gebeurd is, was ervoor” – Lăcrămioara Perijoc, tijdens de “Road to Paris” show

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *