David Popovici kwalificeerde zich zaterdagavond in de finale van de 100 meter vrije slag op de Europese Zwemkampioenschappen

De Roemeense atleet David Popovici, die zich zaterdagavond kwalificeerde voor de finale van de 100 meter vrije slag, zei dat hij erg moe was. Hij werd later vierde in de finale van de 200 meter vrije slag op de Europese Kampioenschappen kortebaan zwemmen in Otopeni,

De atleet zei aan het einde van de race dat hij niet altijd zijn beste tijd kon neerzetten en was teleurgesteld dat hij zijn resultaat van de Wereldkampioenschappen van vorig jaar in Melbourne niet had gehaald.

“Met de tijd van Melbourne zou ik hier de eerste plaats hebben veroverd (noot van de redacteur – 1 min 40 sec 79/100 bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Melbourne in 2022). Alleen ging ik een halve seconde langzamer. Ik kan niet elke keer mijn beste tijd neerzetten, dat is het. En zolang ik me daarvan bewust ben, hoef ik nergens verdrietig over te zijn. Ik ben geen grote fan van korte baantjes zwemmen, het zijn te veel bochten voor mij. Maar ik moet het van de positieve kant bekijken… Ik bedoel dat meer beurten mijn weinige beurten in het lange zwembad verbetert.” zei Popovici volgens Agerpres.

De Roemeense atleet David Popovici werd zaterdagavond slechts vierde in de finale van de 200 meter vrije slag op de Europese kampioenschappen kortebaan zwemmen in Otopeni.

“Ik ben erg moe, ik kan niet wachten om te gaan slapen en ik hoop dat ik goed slaap. Nu moet ik ook nog mijn dopingtest doen… Ik kan niet wachten om naar huis te gaan. Het is een hele zware dag voor me geweest, maar het bereidt me voor op de belangrijke wedstrijden die komen gaan.”Popovici zei.

Popovici werd geklokt met een tijd van 1 min 41 sec 52/100, verslagen door de Britten Matthew Richards, 1 min 41 sec 01/100, James Guy, 1 min 41 sec 12/100, en de Litouwer Danas Rapsys, 1 min 41 sec 15/100.

Popovici, de regerend Europees kampioen, had zich gekwalificeerd voor de finale met de beste tijd in de halve finales, 1 min 42 sec 04/100, nadat hij in de heats de derde snelste tijd had neergezet, 1 min 42 sec 39/100.

Andrei Ungur won vrijdagavond de eerste medaille voor Roemenië op de Europese kampioenschappen in Otopeni, brons op de 100 meter rugslag.

Roemenië neemt deel aan de Europese Kampioenschappen met 21 atleten (7 meisjes en 14 jongens), geselecteerd op basis van de vorm die ze hebben laten zien op de Nationale Kampioenschappen in het korte bad van 9-12 november, ook gehouden in Otopeni.

Bij de vorige editie van de Europese kampioenschappen kortebaan, gehouden in Kazan (Rusland) in 2021, won David Popovici de gouden medaille op de 200 meter vrije slag en Robert Glință won zilver op de 100 meter rugslag en brons op de 50 meter rugslag. Bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Melbourne in 2022 won Popovici zilver op de 200 meter vrije slag.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!