David Popovici, bronzen medaille op de 100 meter vrije slag bij de Europese kampioenschappen

David Popovici, bronzen medaille op de 100 meter vrije slag bij de Europese kampioenschappen

David Popovici heeft de bronzen medaille gewonnen op de 100 meter vrije slag bij de Europese Kampioenschappen kortebaan zwemmen in Otopeni. Het is de tweede medaille voor Roemenië op de EK, na het brons van Andrei Ungur op de 100 meter rugslag.

De gouden medaille werd gewonnen door Maxime Grousset, 45,46 seconden, en Alessandro Miressi pakte zilver, 45,51.

De Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen voor senioren vinden plaats van 5-10 december 2023 in het Otopeni Zwem Sportcomplex.

David Popovici, bronzen medaille op de 100 m vrije slag bij de Europese kampioenschappen

David Popovici lag op de zevende plaats voor de laatste lengte van het zwembad, maar wist de bronzen medaille te winnen met een tijd van 46,05.

“Er waren veel golven, daar moest ik om lachen met sommige zwemmers. Het was leuk, het was een snelle race, ik ben blij dat ik het podium heb gehaald. Er zijn races waarin je wint en races waarin je leert. Dat was alles wat vandaag mogelijk was. Vervolgens zijn de Italianen en de Fransen beter voor me, ze versloegen me ook op de wereldkampioenschappen kortebaan. Maar gelukkig zijn er nog wedstrijden en heb ik nog tijd om ze in te halen. Het publiek was geweldig. Het is de droom van elke atleet om thuis te racen met deze sfeer. Ik hoop dat ze blij naar huis gingen, ik ging blij naar huis, ik heb een goede tijd neergezet”, vertelde David Popovici aan Antena Stars.

“Medailles zijn niet alles, dat geloof ik echt. Maar ik ben blij dat ik een medaille heb kunnen winnen voor een groot publiek thuis. Het was een hectische race die mooi eindigde. Ik kom graag sneller terug dan dat ik sneller wegga. Nou ja, dat is een mooie manier om het te zeggen, ik weet niet hoe ik sneller moet gaan. Maar ik moet het leren. Gisteren had ik spijt dat ik niet met de kinderen kon rondhangen, ik was meer dan 45 minuten bezig met een drugstest. En dus bleef ik laat op. Ik probeerde het ze uit te leggen, maar ik kan niet sneller,” voegde David Popovici eraan toe.

De Roemeense ploeg op de Europese kampioenschappen kortebaan zwemmen in Otopeni:

VROUWEN: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu.

MANNEN: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *