FOTO & VIDEO / Hoe voormalig turnster Simona Păucă er nu uitziet. Ze won GOUD op de Olympische Spelen in Los Angeles

FOTO & VIDEO / Hoe voormalig turnster Simona Păucă er nu uitziet. Ze won GOUD op de Olympische Spelen in Los Angeles

Simona Păucă, een van de meest succesvolle turnsters van Roemenië, is nu 54 en ziet er goed uit.

Simona Păucă is een van de turnsters die geschiedenis heeft geschreven voor Roemenië. In 1982 stapte ze over naar de Dinamo Boekarest Sportclub waar ze trainde met Emilia Liță en Florin Ștefănescu.

Ze leverde een belangrijke bijdrage aan de goede vertegenwoordiging van het vrouwengymnastiek op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles, waar ze twee Olympische kampioenstitels won in het teamevenement en op de balk, en in het individuele samengestelde evenement, waar ze derde werd en de bronzen medaille won. Op de Olympische Spelen in Los Angeles was ze een teamgenoot van grote turnsters zoals Kati Szabo, Laura Cutina, Lavinia Agache, Cristina Grigoraș en Mihaela Stănuleț.

Voor haar prestaties kreeg ze de titel Master Emeritus of Sport. Momenteel is ze turncoach bij de Gemeentelijke Sportclub in Cluj. De voormalige atlete, nu 54, doet het erg goed.

Zo ziet voormalig turnster Simona Păucă er vandaag de dag uit. Haar herinneringen aan de Olympische Spelen van 1984

In een interview haalde Simona Păucă herinneringen op aan haar succesvolle deelname aan de Olympische Spelen van 1984.

“Ik was 15 jaar oud en nog niet volwassen. Het werk begon toen ik zes was, de eerste stappen. Ik weet dat ik me als 15e heb gekwalificeerd en niemand gaf me een kans om derde te worden in het individuele toernooi. Ik denk dat ik het iets beter had kunnen doen, maar ik was erg blij dat ik mijn oefening zonder missers had gedaan, wat belangrijk was. Voor elke atleet, van welke sport dan ook, is het een totale mislukking om naar de Olympische Spelen te gaan en te missen. (…) In 1983 kreeg ik ook een A, en op de Olympische Spelen kreeg ik een A.”aldus Simona Păucă.

“Ik had een behoorlijk vervelend ongeluk op de balk en ik haatte de balk voor een maand of twee, maar we werden vrienden en die angst was er niet meer. (…) Op de balk zei ik dat ik mijn werk moest doen zoals thuis, misschien zelfs beter dan thuis. Ik kan zeggen dat ik geen zenuwen had op de Olympische Spelen omdat ik heel goed voorbereid was. En ik had al veel wedstrijden achter de rug.”, herinnert de voormalige turnster zich.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=ENGUstJR2V0(/embed)


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *