Speciale prijs van het ProSport 2023 Grote Sporters Gala: Hagi Academy! “Het fundament waarop het huidige succes van het Roemeense nationale team is gebaseerd”

Speciale prijs van het ProSport 2023 Grote Sporters Gala: Hagi Academy! “Het fundament waarop het huidige succes van het Roemeense nationale team is gebaseerd”

Het ProSport 2023 Great Sportsmen Gala heeft ook een speciale prijs uitgereikt aan de Gheorghe Hagi Academy. Journalist Mihai Mironică is degene die de trofee moet “overhandigen” aan Gică Hagi, die om persoonlijke redenen niet bij het evenement aanwezig kon zijn.

De Hagi Academy is de plek van waaruit een groot aantal spelers vertrekt naar de sterke Europese kampioenschappen, maar het is ook de basis voor de nationale teams van Roemenië. Tientallen spelers van de academie hebben dit jaar voor de nationale teams gespeeld, van U15 tot het eerste nationale team.

In het nationale seniorenteam, dat zich kwalificeerde voor EURO 2024, speelden bijvoorbeeld Ianis Hagi, Răzvan Marin, Florinel Coman, Cristian Manea, Alexandru Cicâldău, Tudor Băluță, Denis Drăguș, Florin Tănase en Louis Munteanu.

Gheorghe Hagi Academy, speciale prijs op het ProSport 2023 Great Sportsmen Gala! “Ik weet dat de stad Constanta een belangrijke plaats op de Roemeense voetbalkaart zal worden”

Er zijn 27 nationale titels gewonnen door voetballers van Hagi Academy en onlangs werden twee trofeeën toegevoegd aan hun palmares tijdens de Little Champions Cup, waar de teams van Hagi Academy van 2016 en 2017 de eerste editie wonnen.

Speciale prijs van het ProSport 2023 Grote Sporters Gala: Hagi Academy! “Het fundament waarop het huidige succes van het Roemeense nationale team is gebaseerd”

Gică Hagi wil niet langer meerderheidsaandeelhouder zijn van Farul, de Roemeense kampioen, de club waarvoor hij een hypotheek nam op zijn Academy.

“Ja, heel erg bedankt voor deze kans om deze prijs over te nemen en door te geven aan de Hagi Academy. Het is echt ontroerend voor mij, ik ben geboren op een paar kilometer afstand van de plek die ik eerder zag (beelden van de Hagi Academy, die in Ovidiu ligt, werden getoond op een groot scherm-n.r). Elke keer als ik naar huis ga, ga ik met veel plezier naar de wedstrijden die Farul speelt. In Constanta had ik als kind de kans om getuige te zijn van het begin van de carrière van Gică Hagi, onze grote speler.

Daar begon hij zijn carrière, maar het was moeilijk om een fan van Farului te zijn omdat we geen grote trofeeën wonnen. Maar met de komst van dit Hagi Academy project wist ik dat Constanta een belangrijke plek op de Roemeense voetbalkaart zou worden en wat Farul bereikte op basis van dit project, de Hagi Academy, was uniek in de geschiedenis van de stad… die immense vreugde die op straat werd ervaren na het winnen van de kampioenstitel.

Maar de Hagi Academy betekent meer dan het fundament voor deze revolutie die in Constanta plaatsvindt. Het is het fundament waarop het huidige succes van het Roemeense nationale team is gebaseerd, met deze fantastische kwalificatie voor EURO 2024. Er zijn veel buitengewone spelers, enkele belangrijke, die deel uitmaken van het nationale team en die ons deze immense vreugde hebben gebracht. Zonder de Hagi Academy zou Constanta niet iets hebben meegemaakt wat we nog nooit in de geschiedenis hebben meegemaakt en ik geloof ook dat de huidige prestaties van het Roemeense nationale team niet mogelijk zouden zijn geweest. Nogmaals gefeliciteerd, Hagi Academy!”, zei Mihai Mironică op het podium van het ProSport 2023 Great Sportsmen Gala.

Gică Hagi: “Op academieniveau hebben zelfs mensen uit Europa ons leren kennen”

Gică Hagi maakte onlangs zijn plannen bekend voor de academie die zijn naam draagt: “Onze strategie is om de beste te blijven, want op academieniveau zijn we zelfs in Europa bekend geworden. Maar als je succesvol wilt zijn moet je onderaan beginnen, investeren in jonge mensen. Wie investeert in kinderen heeft volgens mij hart, en wij wilden vanaf het begin iets teruggeven aan de kinderen.”.

En Gică Popescu, voorzitter van Farul Constanta, voegde eraan toe: “Elk jaar willen we het aantal kinderen dat naar onze academie komt vergroten. In de nationale jeugdteams van Roemenië komt ongeveer 20-30 procent van de spelers van de Gheorghe Hagi-academie. En we zijn blij dat onze academie op het laatste FIFA-congres wereldwijd als voorbeeld werd genoemd”..


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *