Roemenië, vriendschappelijk tegen Noord-Ierland! Welke andere MATCH zal het nationale team van Edi Iordănescu spelen?

Roemenië, vriendschappelijk tegen Noord-Ierland! Welke andere MATCH zal het nationale team van Edi Iordănescu spelen?

Roemenië speelt op 22 maart 2024 in Boekarest een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord-Ierland. De wedstrijd is een test ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap van 2024.

“De Tricoloreanen zijn begonnen met de voorbereiding op EURO 2024. Zo zal de Roemeense nationale ploeg in maart twee wedstrijden spelen. De eerste vindt plaats op vrijdag 22 maart in de National Arena tegen Noord-Ierland. De aanvangstijd van de wedstrijd wordt later bepaald met het televisiestation dat de wedstrijd live zal uitzenden”, aldus frf.ro.

Roemenië en Noord-Ierland hebben elkaar acht keer ontmoet, waarbij de driekleur twee keer won, drie wedstrijden in gelijkspel eindigden en de Noord-Ieren drie keer wonnen. De twee ontmoetten elkaar voor het laatst in 2020 in de Nations League, waarbij beide wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel in Boekarest en Belfast.

Roemenië vriendschappelijk met Noord-Ierland

Voor de tweede vriendschappelijke wedstrijd, die zal plaatsvinden op 26 maart, zijn ze op zoek naar een optie om een wedstrijd te spelen in een land waar de Roemeense diaspora goed vertegenwoordigd is.

“Dit is gewenst uit de wens om het nationale team dicht bij de supporters in het buitenland te brengen als dank voor hun steun in de voorwedstrijden van EURO 2024. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium en de officiële aankondiging zal in de komende dagen worden gedaan,” aldus frf.ro.

Roemenië zit volgens de loting in Groep E op EURO 2024, naast België, Slowakije en de winnaar van play-off B. Het team dat play-off B zal winnen wordt beslist tussen Bosnië-Herzegovina vs Oekraïne en Israël vs IJsland.

Op EURO 2024 debuteert Roemenië op 17 juni tegen de winnaar van play-off B in München. Op 22 juni speelt het tegen België in Keulen en op 26 juni ontmoet het Slowakije in Frankfurt.

De twee best geplaatste ploegen in elke groep, plus de vier best geplaatste ploegen op de derde plaats uit de zes EURO 2024-groepen, kwalificeren zich voor de laatste 16.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *