Răzvan Burleanu kan voorzitter UEFA worden! Eerste reactie: “Als God het wil, gaat hij!”

Răzvan Burleanu kan voorzitter UEFA worden! Eerste reactie: “Als God het wil, gaat hij!”

De UEFA wordt sinds 2016 geleid door Aleksander Ceferin, die Michel Platini opvolgde. Zijn termijn loopt af in 2027 en hij zou nog steeds verkiesbaar zijn, hoewel er pogingen zijn om de regels te veranderen. En volgens journalisten van The Independent, een Britse publicatie, zou FRF-voorzitter Răzvan Burleanu de man kunnen zijn om hem te vervangen.

Ceferin was eerder voorzitter van de Sloveense voetbalbond van 2011 tot 2016.

Răzvan Burleanu is een gekozen lid van de FIFA-raad vanaf april 2021.

Răzvan Burleanu kan voorzitter UEFA worden! Eerste reactie: “Als God het wil, gaat hij!”

In 2016 stelde Aleksander Ceferin voor om de topfunctie van de UEFA niet langer dan drie termijnen te laten bekleden, maar nu wil hij graag nog een vierde termijn. Hij had een onvolledige eerste termijn na het ontslag van Platini, werd gekozen in 2019 en 2023, maar wil doorgaan vanaf 2027.

Hij wil de verandering krijgen op het UEFA-congres in februari 2024, maar heeft daarvoor een tweederde meerderheid van de 55 stemgerechtigde leden nodig.

“Er is oppositie tegen het aan de macht houden van Ceferin en er is nieuwe steun voor de Roemeen Răzvan Burleanu. De steun voor Burleanu komt nu de langetermijnplannen van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin voor verdeeldheid zorgen,” meldt The Independent.

The Independent schrijft ook: “In deze context genereert Burleanu steun. Als hoofd van de Roemeense federatie sinds 2014 wordt hij gezien als een uitstekende en verantwoordelijke bestuurder, met een voetbal connectie als zoon van een voormalig Roemeens topvoetballer, Gheorghe Burleanu. De 39-jarige Burleanu is zelf een voormalig jeugdspeler met een doctoraalscriptie over organisatiemanagement en heeft gewerkt in de Roemeense politiek en in verschillende werkgroepen van de UEFA.”

Laten ze hem daarheen brengen, als God het wil, ik zou echt willen dat Burleanu kon zien hoe het voetbal zich ontwikkelt, op Roemeense velden, hoe League 2 gespeeld wordt. Bij de UEFA? (n.b. als Burleanu de middelen had om voetbal te ontwikkelen bij de UEFA) God verhoede! Ik weet niet wie er blijft, maar als God het wil, vertrekken ze, verlaten ze ons. Ik zeg dit niet met kwade bedoelingen, ik zeg dit vanuit mijn hart voor het voetbal – Florin Prunea, voormalig international, op Digi Sport


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *