Het CAS heeft besloten wanneer het de zaak van Simone Halep zal behandelen. Het beroep tegen de schorsing van vier jaar werd in oktober ingediend.

Het CAS heeft besloten wanneer het de zaak van Simone Halep zal behandelen. Het beroep tegen de schorsing van vier jaar werd in oktober ingediend.

Het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne (CAS) heeft de datum vastgesteld voor de hoorzittingen in het beroep van Simona Halep tegen haar vierjarige dopingschorsing door Sport Resolutions.

Volgens de officiële website van het CAS zal het proces van Simona Halep plaatsvinden van 7-9 februari 2024. In oktober 2023 tekende Simona beroep aan tegen de vierjarige schorsing, maar volgens prosport.ro zal ze moeten wachten tot er een definitieve uitspraak is.

“07-09.02.24 – CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA),” is de aankondiging op de website van het Hof van Arbitrage voor de Sport.

De ITIA heeft gevraagd om een schorsing van zes jaar en de nietigverklaring van alle resultaten van Halep van maart tot september 2022, en de verwachting is dat de aanklagers hun eisen zullen handhaven bij het CAS: “Om een eerlijk proces te garanderen, geven we geen commentaar op deze zaak totdat het beroep is behandeld,” was de reactie van de ITIA aan ProSport in aanloop naar de hoorzitting van Simona’s beroep.

Het CAS heeft bevestigd dat het het beroep van Simona Halep heeft geregistreerd, maar ambtenaren van de rechtbank hadden wat tijd nodig om de rechtszaak in februari te plannen.

“Het CAS heeft het beroep geregistreerd dat de Roemeense tennisster Simona Halep heeft ingesteld tegen de beslissing van het International Tennis Integrity Agency (ITIA) op 22 september 2023, waarin ze schuldig is bevonden aan een overtreding van de antidopingregels en bestraft is met een schorsing van vier jaar, ingaande op 7 oktober 2022, en de nietigverklaring van alle resultaten die zijn behaald tussen 29 augustus en 7 oktober 2022, inclusief de intrekking van medailles, titels, rankingpunten en geld,” aldus het CAS.

Simona Halep zou van plan zijn terug te keren op de baan op Roland Garros 2024

Simona Halep zit een schorsing van 14 maanden uit en hoopt op een aanzienlijke vermindering van haar straf van vier jaar, zodat ze op Roland Garros 2024 kan terugkeren op de baan. De voormalige WTA-kopvrouw bracht maandagavond een uiterst optimistische boodschap:

“Ik ben klaar om terug te gaan naar waar het allemaal begon! Roland Garros junioren 2008. Heel erg bedankt, Parijs,” zei Halep.

Simona zegevierde op Roland Garros bij zowel de junioren als de senioren. De Grand Slam op gravel is gepland van 20 mei tot 9 juni 2024.

OOK LEZEN:

Rechtbank die Simona Halep voor 4 jaar schorste zegt dat de sportster ook roxadustat van een andere bron nam

Patrick Mouratoglou, nieuwe verklaringen in dopingzaak Simona Halep: ‘Ik heb er alle vertrouwen in’


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *