VIDEO. Arian Notrețu, onderscheiden op het Great Athletes 2023 Gala voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024: “Ik ben geïnspireerd door Michael Phelps”.

VIDEO. Arian Notrețu, onderscheiden op het Great Athletes 2023 Gala voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024: “Ik ben geïnspireerd door Michael Phelps”.

ProSport bekroonde Arian Notrețu tijdens het Great Athletes 2023 Gala voor haar kwalificatie voor de Paralympische Spelen. Tijdens het evenement reikte ProSport trofeeën uit aan atleten die dit jaar triomfen hebben behaald en zich met hun resultaten hebben weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Arian Notrețu verloor zijn linkerbeen op 10-jarige leeftijdna een rugbyongeluk gevolgd door medische complicaties. Hij begon met zwemmen om te herstellen. Ze won 3 medailles op de 2022 Wereldkampioenschappen zwemmen in Berlijn, goud op de 200 meter, zilver op de 50 meter rugslag en brons op de senior vrije slag.

Arian Notrețu, onderscheiden op het Great Athletes 2023 Gala voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024: “Ik ben geïnspireerd door Michael Phelps”.

Oana Solomon, Senior Manager Legal and Data Privacy bij Vodafone Roemenië, overhandigde hem de prijs Great Athletes 2023 aan Arian Notrețu: “Bedankt voor de motivatie die je ons elke dag geeft. Ik persoonlijk krijg het echt elke dag van deze man. Ik hoop dat je je droom zo ver mogelijk brengt.”.

Arian Notrețu sprak over de trofee die hij won, maar ook over zijn idool: “Ik wil jullie bedanken voor de kans om in dezelfde ruimte te zijn met zoveel mensen uit de Roemeense sport en voor de kans om naar hen te luisteren en hun advies op te volgen en het advies van degenen die dit sportleven hebben meegemaakt. Als inspiratiebron volg ik Michael Phelps. Ik denk dat het ongepast zou zijn om slechts één van de vele atleten hier vanavond te noemen.”

Het verhaal van Arian Notrețu is fantastisch: hij begon met triatlon zonder te weten hoe hij moest hardlopen!

Na zijn zwemavontuur stapte Arian Notrețu over op triatlon.

“Mijn triatlonverhaal begon toen het me in 2017 lukte om mijn hardloopprothese te krijgen, toen begon ik met hardlopen en iets anders te doen dan zwemmen. Het was heel moeilijk omdat ik eigenlijk helemaal niet wist hoe ik moest hardlopen, ik was vergeten hoe ik moest hardlopen en ik moest helemaal opnieuw beginnen, want ik wist niet eens hoe ik een kilometer of een paar honderd meter moest lopen.”aldus Arian Notrețu.

De coach van Arian Notrețu is Daniel Nistoroiu, de coach van het Paralympisch zwemteam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Hij is degene die Arian begeleidde bij het zwemmen en triatlon en hem hielp uitstekende prestaties op internationaal niveau te behalen. Daniel Nistoroiu is een ervaren en toegewijde coach die Arian ondersteunt op zijn weg naar de Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Het ongeluk dat het leven van Arian Nistoriu op zijn kop zette!

Toen hij 10 jaar oud was, raakte hij tijdens het rugbyen geblesseerd. Door complicaties moesten de doktoren zijn linkerbeen amputeren.

“Tijdens een training sprong een teamgenoot op de bal, landde op mijn been, toen begon de pijn, ik ging naar de dokter. Aanvankelijk leek de situatie niet zo ingewikkeld, maar toen werd het ingewikkelder en mijn lichaam reageerde niet op de behandelingen die de artsen me gaven en uiteindelijk leidde het tot wat ik nu heb.“zegt Arian Notrețu.

Hoewel hij nog jong was, overwon Arian dat moment met een ijzeren wilskracht en begon hij met zwemmen. Het lukte hem niet alleen, hij werd wereldkampioen!

Lees de rest op ProSport.nl.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *