Cristina Neagu gaat OFFICIEEL met pensioen bij de nationale ploeg. Roemenië verliest een fantastische handbalspeelster

Cristina Neagu gaat OFFICIEEL met pensioen bij de nationale ploeg. Roemenië verliest een fantastische handbalspeelster

Cristina Neagu beëindigde haar fantastische carrière in het eerste team met een teleurstellend WK.

Afgezien van het feit dat ze geblesseerd maar één wedstrijd speelde in Herning (Denemarken), in de nederlaag tegen Duitsland, keek “Cris” ook hulpeloos toe hoe haar teamgenoten als 12e van de 32 eindigden. Het missen van de kwartfinales betekende automatisch het missen van een kans om deel te nemen aan de pre-Olympische Spelen. Neagu ging ook naar Denemarken voor deze droom om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024.

De nationale ploeg keerde vanavond terug naar het land en Neagu (35) bevestigde dat ze zich terugtrekt uit de eerste vertegenwoordigster, een beslissing die door iedereen werd verwacht, nadat “Cris” voor het WK had aangekondigd dat dit haar laatste eindtoernooi zou zijn. In 2022 had “Cris” aangekondigd dat ze haar laatste Europese wedstrijd zou spelen.

Na een carrière die begon in 2006, gaat Cristina Neagu met pensioen met een wereldbrons (2015) en een Europees brons (2010) op haar naam, plus een brons dat ze in 2006 won met de nationale jeugdploeg op het WK. Als individu is “Cris” vier keer de beste speelster ter wereld (2010, 2015, 2016 en 2018) en haar indrukwekkende CV bevat talloze records en trofeeën.

Ook al heeft ze zich teruggetrokken uit het eerste team, Neagu zal voor CSM Boekarest blijven spelen met een salaris van meer dan €20.000 per maand, haar contract is onlangs verlengd tot de zomer van 2025.

Cristina Neagu, over haar terugkeer naar het land: “De teleurstelling is groot”

“Weer een eindtoernooi gemist, we hebben ons doel niet bereikt. We wilden op zijn minst in de kwartfinale staan, het pre-Olympisch toernooi halen, dat was ons doel.”

“De teleurstelling is erg groot. En voor mij is het heel groot, want ik kon niet eens meespelen in dit toernooi. Ik raakte geblesseerd, ik heb mijn best gedaan om te herstellen, maar het is me niet gelukt. Ik heb het geprobeerd, want ik wist hoe belangrijk de wedstrijd tegen Duitsland was. Ik heb het geprobeerd, maar ik kon het niet.”

“We hebben ons op de een of andere manier ingeschreven voor de 12e plaats. We hadden een sensationele speelster, Lisa (n.r. – Eliza Buceschi) en toch eindigden we 12e.”

“Ik kondig officieel mijn terugtrekking uit het nationale team aan als er geen kans is dat we het pre-Olympische toernooi halen. Ik heb 17 jaar voor de nationale ploeg gespeeld en alles gegeven voor de nationale ploeg. Wat ik bereikt heb, veel, weinig… Twee medailles, enkele vierde en vijfde plaatsen. Of het veel of weinig was, zal de tijd leren.”

“Ik heb van tevoren gezegd dat dit het laatste WK voor mij is en dat ik de Olympische Spelen wil halen. Het zou iets geweldigs zijn geweest voor mijn internationale carrière. Ik had de beslissing al van tevoren genomen.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *