Waarom turnsters mineralen met magnesium gebruiken voor wedstrijden! “Niet alleen Roemenen doen dit”

Waarom turnsters mineralen met magnesium gebruiken voor wedstrijden! “Niet alleen Roemenen doen dit”

Andrei Muntean heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 na zijn resultaten op de wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek. Hij behaalde de prestatie op basis van de FIG-criteria, de scorecode waarmee acht atleten, de top van de individuele ranglijst die zich niet met het team kwalificeren, kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij onthulde enkele van de geheimen van het turnen.

De turner werd 30e in de individuele competitie met 80,665 punten en zal na Rio 2016 voor de tweede keer meedoen aan de Olympische Spelen.

Andrei Muntean is een dubbele medaillewinnaar op FOTE Tampere 2009, zilver op vloer en brons met het team, en een dubbele medaillewinnaar op JOT Singapore 2010, goud op ringen en zilver op parallel, laat de website cosr.ro zien.

Waarom turnsters magnesiumhoning gebruiken voor wedstrijden

Andrei Muntean onthulde op de Business Philosophy Podcast de reden waarom turners honing gebruiken voor wedstrijden aan de rekstok. “Om een betere grip op de rekstok te krijgen, gebruiken we honing. Alleen op de brug. En heel zelden als we op de ring staan. Je doet honing en dan magnesium erover en het is perfect. We doen dit al jaren, we hebben het geleerd van de grote jongens.

Als je junior bent doe je dat niet, dat is niet nodig, dat je niet zulke zware elementen hebt. Maar ik weet niet wat de Japanners gebruiken, want ik ben een keer achter een Japanner parallel geklommen en hij hield zich heel goed.

Ik heb ook gehoord dat sommige mensen met suiker verwarmd water gebruiken. De meisjes gebruiken gewoon water, want ze gebruiken ook leren palmen voor de paralympics. We hebben palmen aan de rekstok en ringen,” vertelde de turnster aan de bron.

Er is een routine naar hem vernoemd

Marian Drăgulescu, Marius Urzică en Andrei Muntean hebben oefeningen in turnen naar zich vernoemd. “Dat wilde ik al heel lang, ik wist dat Urzică en Drăgulescu oefeningen hadden die naar hen vernoemd waren. In 2017, voor het WK, was het zo’n vonk. Op het WK heb ik het voorgelegd aan de scheidsrechters, om hun goedkeuring te krijgen. De moeilijkheidsgraad is niveau C. Ik ben er trots op dat ik mijn stempel heb gedrukt op de scoringscode,” voegde Muntean toe op de Business Philosophy Podcast.

“Ik wou dat ik niet alleen in mijn kamer in Parijs zat. Op de Olympische Spelen van Rio zat ik in de kamer met Drăgulescu, en nu heeft Burtănete de beste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen vanuit de Worlds, maar er zijn anderen die zich kunnen kwalificeren vanuit de Europeans. Het is goed dat er gekwalificeerde meisjes zijn”, zei Muntean, die vindt dat zwemmer David Popovici het verdient om Roemeens vlaggendrager te zijn: “Ik vind dat David Popovici het verdient om vlaggendrager te zijn op de Olympische Spelen in Parijs. David heeft boodschappen overgebracht die een positieve invloed hebben gehad op ouders en kinderen”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *