Carmen Tocalā, INVLOED in een liefdadigheidsproject in Arad: “We willen goed doen, door basketbal, door elk project dat we doen!”

Carmen Tocalā, INVLOED in een liefdadigheidsproject in Arad: “We willen goed doen, door basketbal, door elk project dat we doen!”

De voorzitster van de FR Basketball, Carmen Tocala, heeft samen met de manager van de vrouwenafdeling van de federatie, Ancuța Stoenescu, maandag een bezoek gebracht aan Arad, waar ze deelnamen aan de opening van de kinderafdeling 1 van het Arad County Hospital.

Het initiatief behoorde toe aan de organisatie “Volunteer Fortress”, met medewerking van Diana Loreta Păun, adviseur van de president van Roemenië op het gebied van volksgezondheid.

Carmen Tocalā, INVLOED in een liefdadigheidsproject in Arad: “We willen goed doen, door basketbal, door elk project dat we uitvoeren!”

Elke afdeling voor de jongste patiëntjes werd uitgerust met miniplankjes en basketballen. “We proberen het lijden te verlichten en een beetje vreugde te brengen aan de kleintjes die hier terechtkomen. Basketbal is een sociale integrator en we willen goed doen, door middel van basketbal, door middel van elk project waar we bij betrokken zijn”, zei Carmen Tocalā.

Daarna bezocht de voorzitter van de FR Basketball, samen met de vertegenwoordigers van de “Volunteers’ Fortress” Association, de sportcrèche naast de 14 Arad Pre-school, waar ze basketballen doneerde, evenals de “Cutia cu Suflet”, de plek waar cadeaus worden ingezameld voor kinderen uit kansarme milieus.

In het tweede deel van de dag, Carmen Tocala in op de uitnodiging om deel te nemen aan de basketbaltraining van de meisjesgroep van 7-12 jaar. CSS Gloria Arad, FCC UAV “ICIM junior” en FCC UAV Arad U13, feliciteerde en moedigde de kleine sportsters en hun coaches aan.

Het bezoek in Arad eindigde met een follow-up van de werkzaamheden in de basketbalhal Decebal, die op initiatief van de Vereniging Vrijwilligersfort zal worden gerehabiliteerd en gemoderniseerd met de steun van de Roemeense Basketbal Federatie.

Roemeniës eerste sportkwekerij gaat in 2022 van start. Het is een project van de organisatie Cetatea Voluntarilor Arad, gesteund door de Roemeense basketbalfederatie.

De crèche is gevestigd in een gebouw van de kleuterschool PP 14 in Arad. Het gebouw, dat in een ongezonde staat verkeerde, werd in anderhalf jaar tijd gemoderniseerd.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *