Marian Drăgulescu, belangrijke aankondiging op het ProSport 2023 Great Athletes Gala. In welke hoedanigheid hij aanwezig zal zijn bij de Olympische Spelen in Parijs. VIDEO

Marian Drăgulescu, belangrijke aankondiging op het ProSport 2023 Great Athletes Gala. In welke hoedanigheid hij aanwezig zal zijn bij de Olympische Spelen in Parijs. VIDEO

Marian Drăgulescu was aanwezig bij ProSport 2023 Gala Grote Atleten en kondigde aan dat hij naast de Roemeense atleten zal staan die gekwalificeerd zijn voor de Olympische Spelen in Parijs. Bij de grote wedstrijd in 2024 zal de voormalig kampioen alleen de rol van supporter “spelen”: “Je moet weten dat ik er ook zal zijn, niet als atleet, maar als volger en supporter van onze atleten”.

Drăgulescu is een grote naam in het mondiale turnen. Hij is een Olympisch medaillewinnaar, meervoudig Europees en wereldkampioen en hij gaf zijn naam aan een extreem moeilijke oefening, die nu bekend staat als de “Marian Drăgulescu sprong”.

Hij kreeg de Orde van “Sportieve Verdienste” klasse I voor zijn prestaties op de wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek in Londen in 2009 en in hetzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot beste atleet van de Dinamo Sportclub.

Marian Drăgulescu, boodschap op het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “Je moet weten dat ik er ook zal zijn, op de Olympische Spelen in Parijs”.

Marian Drăgulescu, op het moment van de waarheid: het verhaal van de sprong die zijn naam draagt, zijn carrièremodel of welke medaille hem het dierbaarst is.

“God helpe hen, ik wens ze allemaal veel geluk (noot van de redactie – om zoveel mogelijk medailles te winnen op de Olympische Spelen van Parijs 2024), om gezond en gemotiveerd te blijven tot de Olympische Spelen in Parijs. Ik zal er ook zijn, niet als atleet, maar als volger en supporter van onze atleten. Ik wens ze veel succes en zal vanaf de tribune schreeuwen om ze te steunen.

Elke discipline heeft mooie momenten gekend en een aantal opbouwende momenten… niet zo mooi. We hebben één gymnaste gekwalificeerd in Parijs, er zijn nog steeds kansen voor anderen om zich te kwalificeren, laten we kijken wat volgend jaar zal brengen. Het damesteam heeft zich ook gekwalificeerd en we hopen dat ze zich goed zullen laten zien.” zei Marian Drăgulescu op het ProSport 2023 Great Sportsmen Gala.

We hebben ook getalenteerde kinderen. In de toekomst zou ik graag zo veel mogelijk beoefenaars van deze prachtige sport hebben, waaruit we een grotere selectie kunnen maken en zo veel mogelijk talenten kunnen vinden. Ik zou graag zien dat nog een Roemeen zijn naam geeft aan een gymnastiekoefening, dat willen we allemaal. Turnen eindigt niet met Drăgulescu, noch met Urzică, noch met Dan Grecu en ik hoop dat het nog vele jaren zal doorgaan – Marian Drăgulescu

De voormalige turner sprak ook over de Roemeense nationale ploeg, die zich heeft gekwalificeerd voor EURO 2024: “Ja, ik kijk ernaar uit. Ik zal de emoties hebben van de supporter, als tot nu toe had ik die van degene die in de arena was. Het worden mooie emoties en ik wil echt dat ons nationale team de groepsfase doorkomt. Ik hoop dat ze vertrouwen in zichzelf krijgen… Daar moeten ze heel hard voor werken en wij thuis moeten ze steunen.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *