De voetballer die vijf talen spreekt en in de Premier League wil spelen

De voetballer die vijf talen spreekt en in de Premier League wil spelen

De Braziliaan Diego Ferraresso van FC Buzău zegt dat Roemeens moeilijker is dan Bulgaars, zijn adoptieland.

Op de vijfde plaats met nog vier wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen, heeft Gloria Buzău een goede kans om zijn droom waar te maken en te strijden voor promotie naar de Superleague in het voorjaar. Een van de spelers die heeft bijgedragen aan deze prestatie is de Braziliaan Diego Ferraresso, die linksback speelt. Hij spreekt vijf talen en heeft een fascinerend verhaal.

De 31-jarige Diego verliet zijn geboortestad Serra Negra toen hij nog maar 16 was. Zoals hij het vertelt, huilde hij veel omdat zijn vader een maand voor zijn eerste vertrek naar Bulgarije overleed. Dat zou ook zijn geadopteerde thuis worden, want hij had ook een Bulgaars paspoort.

Hij spreekt vijf talen en wil in de Super League spelen

“Ik ging uit huis toen ik 16 was. Het was moeilijk omdat ik net een maand daarvoor mijn vader verloor, hij stierf. Toen moest ik voor het eerst naar Bulgarije. Voor mij was het moeilijk, maar ik dacht dat dit het beste voor me was, om naar Europa te komen, om te voetballen. Ik huilde in het begin omdat ik dicht bij mijn vader was. En mijn familie. Maar zo is het leven, ik moest komen om mijn familie te helpen, mijn moeder, mijn zus”, zei Diego Ferraresso, voetballer Gloria Buzău.

De Zuid-Amerikaan, die dit jaar naar Buzău kwam na een carrière bij voornamelijk Bulgaarse teams, zegt dat hij zich hier thuis voelt, omdat de stad hem doet denken aan zijn geboortestad.

“Ik voel me goed, ik hou van de stad, het is niet groot, maar ook niet klein, het is gemiddeld, net als mijn stad in Brazilië. Ik vind het erg leuk en mijn familie ook” – Diego Ferraresso, voetballer Gloria Buzău.

Diego kwam op 16-jarige leeftijd naar Bulgarije en kreeg na een paar jaar ook de Bulgaarse nationaliteit. Hij speelde zelfs voor het nationale jeugdteam van onze buren ten zuiden van de Donau.

Voor mij is Roemeens nu de moeilijkste taal, omdat ik naast Roemeens nog vijf andere talen spreek. Ik spreek Bulgaars, Portugees, Spaans, Pools en Engels. Nu ben ik begonnen Roemeens te leren – Diego Ferraresso, voetballer Gloria Buzău

Begonnen met straatvoetbal in Brazilië

Zoals elke Braziliaan begon de verdediger van Bahia Buzau met voetbal en droomde hij ervan om in de voetsporen van zijn idool Ronaldinho te treden.

“Ik begon op straat, op het asfalt, met vrienden, want in Brazilië is het normaal om op die manier te beginnen met spelen. Ik vond Ronaldinho het leukst. Toen ik jong was, keek ik altijd hoe hij voor Barcelona speelde. Voor mij was hij de beste speler ter wereld. Hij was mijn idool,” zei Diego Ferraresso.

Diego draagt een zelden gezien rugnummer, 87: “Ik vind rugnummer 8 leuk. Toen ik jong was speelde ik op het middenveld en ik vond nummer 8 leuk. Mijn zus is op 8 juli geboren en daarom heb ik dit nummer gekozen.”

Aangekomen in Buzău met zijn vrouw en twee kinderen van respectievelijk 6 en 3,5 jaar oud, herinnerde Diego zich wat hij deed met het eerste geld dat hij als salaris in Bulgarije ontving. “Ik ging winkelen om iets te kopen, want in mijn stad had ik niets. En Sao Paulo is twee uur, tweeënhalf uur rijden met de auto. In Bulgarije was er een stad in de buurt op een uur rijden, dus ik ging winkelen met een paar vrienden en kocht iets,” voegde Diego Ferraresso eraan toe.

Wat zijn voetbaldromen betreft, geeft de 31-jarige Braziliaan toe dat het leven hem heeft geleerd om te waarderen wat hij heeft. “Ik droom er niet van om in een groot land te gaan spelen of in het grote voetbal. Omdat ik in Brazilië woon, hebben we daar 230 miljoen mensen en spelers willen naar Europa komen om te spelen. Toen ik met voetbal begon, dacht ik niet dat ik naar Europa zou komen om te voetballen. Ik dacht dat ik gewoon voor mijn plezier zou spelen, maar ik kreeg de kans om te komen en ik vind mijn leven leuk. Ik heb in Bulgarije, Polen en Roemenië gespeeld, maar als ik de kans had zou ik natuurlijk naar Duitsland of Italië gaan. Ik weet dat het moeilijk is, want ik ben 31 jaar oud, maar als ik de kans krijg wil ik naar Italië of Spanje om te spelen,” zei Diego Ferraresso.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *