Hoe de gymnasten van de nationale LOT zich voorbereidden op de vakantie

Hoe de gymnasten van de nationale LOT zich voorbereidden op de vakantie

Amalia Lică en haar nationale teamgenoten van ritmische gymnastiek gingen de keuken in en lieten zien dat ze ook weten hoe ze huisvrouwen moeten zijn. Voor Kerstmis bereidden de jongeren hun favoriete snoepjes en aan het einde kregen ze een pak slaag met… bloem.

Amalia Lică, de beste Roemeense junior ritmische gymnaste, verliet samen met 4 van haar teamgenoten, Lisa Garac, Alexia Ghica, Patricia Stanciu en Cristina Halep, de trainingszaal en ging de keuken in.

Onder het toeziend oog van meesterpatissier Dana Mitan bereidden de atletes peperkoek, hun favoriete vakantiedessert. Nadat Dana hen alle instructies had gegeven, gingen de meiden aan de slag en lieten ze zien hoe goed ze met een cakevorm en een cakeschil kunnen omgaan.

De turnsters maakten peperkoek voor de feestdagen

“Ik had een geweldige tijd in de keuken, het was een van de beste dagen, we hadden plezier, we maakten taarten. Peperkoek is mijn favoriet”, zei Amalia Lică, lid van het Roemeense nationale ritmische turnteam.

“Ik had een geweldige tijd, het voelde als thuis en ik heb er echt van genoten”, voegde Alexia Gica toe.

De jonge vrouwen vertelden ons dat ze graag in de keuken staan. Het waren hun grootmoeders en moeders die hen leerden koken. “Oma heeft me geleerd hoe ik donuts moet maken. Een week geleden maakte ik een kok met mijn vader en oma, hij was erg lekker. Een uur later maakte ik er nog een, want de eerste was heel snel op,” zei Alexia Gica, lid van het Roemeense nationale ritmische gymnastiekteam.

Ik weet hoe ik tiramisu moet maken, maar ook een recept met kip en chocoladekoekjes – Amalia Lică, lid van het Roemeense nationale ritmische turnteam

Ze besloegen zichzelf met bloem en aten peperkoek

Lisa Garac, Amalia’s lotgenoot, kondigde aan dat ze van zoetigheid houdt: “Ik hou van ijs en chocolade”.

Toen ze klaar waren met het maken van de peperkoek en deze in de oven stond, begonnen de meisjes met de pret. Ze vochten minutenlang met … bloem. Degene die de toon zette voor het toneelstuk was Alexia: “We hadden heel weinig deeg over en we wilden met bloem spelen, ik overdreef een beetje en de meisjes noemden me de Grinch. We hadden een meelgevecht en het was superleuk.”

“We gooiden bloem naar elkaar, we zaten van top tot teen vol bloem. We waren wit op ons hoofd, op ons gezicht, met bloem in onze mond, op onze ogen, overal,” zei Amalia ook.

Aan het einde gaf meester-banketbakker Dana Mitan het oordeel over de peperkoek in de vorm van sneeuwpoppen, rendieren, vleermuizen en engelen, en de meisjes aten met veel plezier van de voorbereidingen die ze hadden gemaakt. “Het product kwam er spectaculair uit, het begin was moeilijker, ze leerden heel snel en het resultaat was erg lekker. Het was een groot genoegen om ze in onze keuken te hebben,” zei ze.

Kerstmis, de mooiste feestdag

De atleten sloten een zwaar en veeleisend 2023 af, maar ook met veel voldoeningen. Amalia en Lisa zullen nog lang terugdenken aan de Wereldkampioenschappen voor junioren in Cluj-Napoca, waar Roemenië twee kostbare medailles won, brons in de meerkamp en zilver in de cirkel met Amalia Lică.

“Het was de beste wedstrijd van mijn leven, waar ik de grootste emoties had! Ik heb veel gehuild in Cluj, het is de wedstrijd die ik zeker nooit zal vergeten!”, zei Amalia Lică.

De jonge meiden kijken uit naar de wintervakantie. “Ik hou van deze tijd van het jaar, het is mijn favoriete deel van het jaar. Ik hou van winkelen, het huis mooi versieren, rondhangen met vrienden, ingesneeuwd raken,” zei Alexia Gica.

“Voor mij is Kerstmis de mooiste feestdag van het jaar. Ik breng graag tijd door met mijn familie en dierbaren, om samen te komen en verhalen te vertellen”, concludeerde Amalia Lica.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *