Turner Andrei Muntean, overweldigd door emoties na zijn onderscheiding op het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “We zijn begonnen met de voorbereiding van het plan voor de Olympische Spelen”.

Turner Andrei Muntean, overweldigd door emoties na zijn onderscheiding op het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “We zijn begonnen met de voorbereiding van het plan voor de Olympische Spelen”.

Het ProSport 2023 Great Athletes Gala vond plaats op 28 november en tijdens het evenement werden degenen geëerd die dit jaar hebben getriomfeerd in de sportwereld en zich met hun resultaten hebben weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Een speciaal moment was de uitreiking van de prijs aan Andrei Muntean, een turner die hoopt volgend jaar op zijn best te zijn als hij Roemenië zal vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs.

Andrei Muntean, emotioneel na zijn uitreiking tijdens het ProSport 2023 Great Athletes Gala: “Ik voel me vereerd!”

ProSport voelde de behoefte om hulde te brengen aan degenen die elke dag hard werken om de beste te zijn en die vechten om een Olympische medaille te winnen voor Roemenië.

ProSport 2023 Gala voor grote atleten is zeker een onvergetelijke herinnering voor Andrei Muntean, die hoopt volgende zomer in topvorm te zijn in Frankrijk, waar de beste atleten deelnemen aan de Olympische Spelen.

Andrei Muntean is 30 jaar oud. de enige turner van het mannenteam die in Parijs is. Onze atleet werd 30e in de individuele samengestelde kwalificatie op de wereldkampioenschappen artistieke gymnastiek in Antwerpen.

Hij eindigde de kwalificaties met 80,665 punten in de individuele samenstelling en profiteerde van de regel van de Internationale Gymnastiek Federatie. Dit kwalificeert de beste acht atleten voor de Olympische Spelen uit degenen die zich niet met hun team kwalificeerden – zoals het geval is voor Roemenië.

Roemenië haalde geen enkele finale op de wereldkampioenschappen van dit jaar gehouden in de mannencategorie. Het mannenteam van ons land eindigde uiteindelijk op de 22e plaats en miste deelname aan Parijs 2024.

Roemenië sloot de wereldkampioenschappen Artistieke Gymnastiek in Antwerpen echter af met een beter resultaat dan de vorige editie – die in Tokio – met zes tickets voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 en een 4e plaats in de toestelfunctie voor vrouwen.

“Helaas raadt mijn lichaamsbouw me meer aan voor rugby (n.n. lacht), maar ik zag een andere grote kampioen, Marian Drăgulescu, en ik denk dat hij een voorbeeld is dat elke Roemeen kan volgen, vanuit alle gezichtspunten. Ik feliciteer je met wat je hebt bereikt en ik wens dat je ons net zo trots en gelukkig maakt als Marian Drăgulescu in zijn hele carrière”, was de boodschap van de hoofdredacteur van ProSport, Andrei Trifan, die ook Andrei Muntean bekroonde.

“Ik voel me vereerd met deze prijs en ik voel me vereerd om voor zoveel mensen te staan die zoveel successen hebben behaald in het leven. Ik hoop met heel mijn hart dat ik Roemenië met veel succes kan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen en ik voel me trots dat ik mee mag doen.”zei Andrei Muntean op ProSport 2023 Gala voor grote sporters.

“Ik denk dat ik het plezier nu nog heb, maar het werk dat ik kan zeggen begon meteen nadat ik thuiskwam. We zijn begonnen met het opstellen van het plan voor de Olympische Spelen, zodat we daar zo goed mogelijk kunnen presteren.”voegde Andrei Muntean toe.

“Ik had graag met het team meegedaan [n.n. naar de Olympische Spelen].maar helaas is dit niet gebeurd. Ik ben blij dat ik de steun heb van mensen om me heen, de steun van familie, vrienden, coaches.”Muntean concludeerde.

Andrei Muntean was bijna gestopt met turnen! Zijn coach onthulde alles: “Het is moeilijk om stop te zeggen!”

De coach die Andrei Muntean traint, bekende dat de atleet meerdere keren op het punt stond om met pensioen te gaan.

“Ik heb hem al een keer overtuigd om niet met pensioen te gaan, het is zijn beslissing als hij dat wil. Beslissingen moeten worden gerespecteerd. Ik weet uit eigen ervaring dat als je voelt dat je niet meer kunt, je je terugtrekt. Maar als je nog 10% kans hebt, dat er kracht is, dan ga je door met deze sport. Als je deze sport al 20-25 jaar doet, is het moeilijk om te zeggen dat je moet stoppen.”aldus Andrei Munteans coach Marius Berbecar.

Aanvankelijk dacht ik niet na over prestaties. Ik herinner me dat ik begon met wedstrijden toen ik 6-7 jaar oud was, in Cluj, toen voelde ik wat wedstrijd betekende… Ik voelde dat het een wedstrijd was, toen werd ik tweede met het team. De voldoening was heel groot. Het idee dat het leuk is dat gevoel van competitie, om te laten zien wat je weet” – Andrei Muntean, in het programma De weg naar Parijs.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *