Vasile Cîtea, de architect van het Roemeense bokssucces, aanwezig op het Grote Sporters Gala! De Olympische Spelen komen eraan voor Roemeense boksers

Vasile Cîtea, de architect van het Roemeense bokssucces, aanwezig op het Grote Sporters Gala! De Olympische Spelen komen eraan voor Roemeense boksers

Vasile Cîtea, voorzitter van de Roemeense Boksbond, woonde het Grote Sporters Gala bij, waar hij met eigen ogen zag hoe Lăcrămioara Perijoc werd onderscheiden door ProSport om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Lăcrămioara Perijoc bokst voor het eerst op de Olympische Spelen, na een carrière als Europees kampioen en vice-kampioen. Claudia Nechita maakt dit voorjaar ook kans op tickets voor Parijs 2024.

Vasile Cîtea, aanwezig op het Grote Atleten Gala 2023!

Vasile Cîtea, voorzitter van de Roemeense Boksbond, is een toegewijd en gepassioneerd leider die de basis heeft gelegd voor een revolutie in het Roemeense boksen. Met zijn duidelijke visie en vastberadenheid om Roemenië naar de top van de internationale competities te brengen, is Cîtea de architect van het succes van ons boksen.

Met het oog op de toekomst stimuleerde Vasile Cîtea talent en investeerde hij in de ontwikkeling van atleten, wat bijdroeg aan de opkomst van een jonge kampioen in de persoon van Lăcrămioara Perijoc. Deze uitzonderlijke atleet heeft bewezen dat hard werken en passie voor sport tot uitstekende prestaties kunnen leiden.

Een trots moment voor het Roemeense boksen en haar voorzitter was de kwalificatie van Lăcrămiora Perijoc voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar, waar ze Roemenië zal vertegenwoordigen. Haar verbazingwekkende prestaties en toewijding aan training hebben niet alleen de aandacht getrokken van specialisten in het veld, maar ook van het hele land.

Op het Grote Atleten Gala, georganiseerd door ProSport, werd Lăcrămioara Perijoc erkend voor haar uitstekende inzet en prestaties. Ze nam trots de welverdiende prijs in ontvangst en benadrukte daarmee de belangrijke bijdrage van Vasile Cîtea en het team van de Roemeense boksbond aan het trainen en ondersteunen van de nieuwe generatie kampioenen.

Vasile Cîtea heeft innovatieve strategieën geïmplementeerd en aanzienlijke investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat Roemeense atleten toegang hebben tot de beste trainings- en wedstrijdomstandigheden. Zijn visie heeft bijgedragen aan het internationale prestige van het Roemeense boksen en heeft het land onder de aandacht van de sportwereld gebracht.

Met een sterk en inspirerend leiderschap wist Vasile Cîtea de positie van Roemenië in het wereldboksen te versterken. Hij was een mentor voor jonge atleten en gaf de fundamentele waarden van de sport door, zoals discipline, vastberadenheid en fair play.

Vasile Cîtea is een emblematische figuur voor de Roemeense sport, en de opmerkelijke opkomst van Lăcrămioara Perijoc in de bokswereld is slechts een van de vruchten van zijn harde werk. Dankzij leiders als Cîtea bevindt Roemenië zich in een bevoorrechte positie om te schitteren op de Olympische Spelen in Parijs en om verder te bouwen aan zijn reputatie in de topsportarena.

  • Vasile Cîtea heeft 16 professionele wedstrijden gevochten en verloor er slechts twee.
  • Ongeveer 80 internationale medailles gewonnen door Roemeense junioren in 2023

Vasile Cîtea duelleerde met Javier Castillejo in de pro categorie

“Ik verdiende geen geld met boksen. Toen ik het land verliet, kreeg ik voor elk gevecht dat ik vocht, gewonnen of verloren, 100 dollar. 100 voor mij en 100 thuis voor de familie. In die tijd kon je met 4-5.000 dollar een appartement kopen.

Ik bokste tegen een geweldige bokser, wereldkampioen Javier Castillejo, het is een prachtig gevecht om naar te kijken.”aldus Vasile Cîtea voor ProSport.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *