Roemenië heeft een delegatie van 61 atleten gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Bijgewerkte lijst

Roemenië heeft een delegatie van 61 atleten gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Bijgewerkte lijst

Team Roemenië heeft tot nu toe 61 atleten gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Joan Chelimo Melly is de laatste naam op de lijst nadat ze de knoop had doorgehakt. Ze liep de marathon in Valencia in 2u 24:16, onder de 2u 26:20 die haar Olympische kwalificatietijd was.

Ze liep tot 2021 voor Kenia, maar heeft de Roemeense nationaliteit gekregen en mag vanaf volgende zomer voor Roemenië uitkomen.

Roemenië heeft een delegatie van 61 atleten die gekwalificeerd zijn voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Nationale federaties hebben aangekondigd dat ze 13 Olympische medailles kunnen winnen, maar de COSR schatte tussen de vijf en zeven medailles.

Team Roemenië op de Olympische Spelen van Parijs 2024. De lijst telt tot nu toe 61 atleten:

1. Delvine Relin Meringor – atletiek – marathon

2. David Popovici – zwemmen

3. Lăcămioara Perijoc – boksen (54 kg)

4. Vlad Stancu – zwemmen

5. Andrea Miklós – atletiek – 400 m

6. Alina Rotaru Kottmann – atletiek – verspringen

7. Annaliese Dragan

8. Cătălin Chirilă – kano – C1 – 1000 m (1 quotumplaats)

9,10. Oleg Nuță, Ilie Sprincean – kano – C2 – 500 m (2 quota plaatsen)

54. Kanoën – quota voor 44 plaatsen

55. Andrei Munteanu – artistieke gymnastiek

56-60. Damesploeg artistieke gymnastiek – quota voor 4 plaatsen

61. Joan Chelimo Melly – atletiek – marathon

Doelstellingen Olympische Spelen Parijs 2024:

FR Atletiek – 1 medaille als doel via Alina Rotaru en ten minste een 4e-8e plaats.

Er wordt verwacht dat 10 atleten zich kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar tot nu toe hebben vier atleten zich gekwalificeerd – Delvine Relin Meringor, Joan Chelimo Melly (marathon), Andrea Miklós (400 m), Alina Rotaru Kottmann (verspringen).

FR Boksen – doelstelling 1 medaille door Lăcrămioara Perijoc en de kwalificatie van nog twee tot drie atleten, met Claudia Nechita en Loredana Marin, in de categorie vrouwen, en Cosmin Gîrleanu, onlangs professioneel geworden maar met de ambitie om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024) en Paul Arădoaie.

FR Kanoën – doel 3 medailles waaronder één gouden – meisjes dubbelbemanning. Momenteel zijn 11 teams gekwalificeerd (44 quota plaatsen). De ploegen voor de Olympische wedstrijden zijn nog niet klaar. Het Roemeense roeiteam is het trainingskamp ingegaan en richt zich uitsluitend op de voorbereiding op de Olympische Spelen en deelname aan tussentijdse wedstrijden.

FR Wielrennen – doel 1 medaille, door Vlad Dascălu, in mountainbike

FR kaikano – 1 medaille, door Cătălin Chirilă (C1- 1000 m) en een 4-6 plaats, door Oleg Nuță, Ilie Sprincean (C2 – 500 m)

FR Gewichtheffen – 1 medaille, door Mihaela Toma of Loredana Toma – de twee atleten zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, de officiële bevestiging volgt in april volgend jaar.

FR Worstelen – doel 1 medaille. Tot nu toe heeft geen enkele worstelaar (noch bij de vrouwen noch bij de mannen) tickets voor Parijs 2024, maar de kwalificaties eindigen in juni 2024.

FR Zwemmen en Moderne Vijfkamp – doel 1 medaille, door David Popovici. In het zwemmen heeft Vlad Stancu zich naast Popovici ook gekwalificeerd en twee andere zwemmers Denis Popescu, met tijden die dicht bij de A Olympische kwalificatienorm liggen, en Partrick Dinu, die dicht bij David Popovici ligt, hebben een reële kans om Parijs 2024 te bereiken.

Bij het duiken hebben Angelica Muscalu en Constantin Popovici een reële kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, de belangrijkste wedstrijd waar ze hun tickets voor Parijs kunnen bemachtigen zijn de Wereldkampioenschappen in Doha (Qatar) in februari volgend jaar.

FR Schermen – doelpunt 1 medaille door Iulian Teodosiu, in mannen sabel. Tot nu toe heeft geen enkele schermer zich gekwalificeerd voor Parijs 2024. Er is geen kans op kwalificatie in het teamonderdeel, alleen in het individuele onderdeel. Twee atleten hebben een reële kans om zich te kwalificeren op basis van de criteria voor de wereldranglijst – Iulian Teodosiu bij de mannen sabel en Balina Calugareanu bij de vrouwen floret, en een of twee atleten kunnen proberen hun tickets voor het Europese zonekwalificatietoernooi te bemachtigen.

FR Tafeltennis – richt zich op 1 medaille en een 5e plaats met het vrouwenteam in het gemengd dubbelspel, door Bernadette Szocs en Ovidiu Ionescu of in het enkelspel, door Bernadette Szocs. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs en Ovidiu Ionescu en het Roemeense damesteam hebben zich al gekwalificeerd. De Roemeense spelers die gekwalificeerd zijn voor het Olympisch tafeltennistoernooi van Parijs 2024 worden eind juni 2024 officieel bekendgemaakt door de internationale organisatie voor enkelspel Eduard Ionescu

FR Sportschieten – 1 medaille – twee atleten in de running voor Olympische kwalificatie – Laura Ilie (10 m luchtgeweer) en Roxana Sidi (10 m luchtgeweer en 3-positie jachtgeweer)

bron: news.ro


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *