De weg naar Parijs, ProSport-versie. Maar wat komt hierna?

De weg naar Parijs, ProSport-versie. Maar wat komt hierna?

De weg naar Parijs is bij ons, ProSport, begonnen vanaf 26 juli 2023. Een jaar voor de start van de Olympische Spelen van 2024.

Voor atleten werd de uitdaging gelanceerd na Tokio 2021, maar ook wij probeerden geleidelijk aan aan te sluiten bij het moment.

Parijs 2024 is een mijlpaal die ons laat zien waar we zijn, hoe we zijn en wat de toekomst van de Roemeense sport is.

Het programma Road to Paris was erop gericht om elke individuele atleet en coach, elk federatiehoofd of voormalig topatleet met ons te laten delen in hun gedachten, hun ambities, hun ervaringen.

Laten we elke week bijna een uur kijken naar Radiș, Chirilă of Perijoc en proberen te begrijpen wat er met hen aan de hand is, tussen de doelpunten van Florinel Coman, het geschreeuw van Gigi Becali en het fanatisme van Marius Șumudică.

De federaties hadden 13 medailles voorgesteld, de COSR remde een beetje af en stopte bij 7 medailles. Het feit is dat we op de Wereldkampioenschappen in 2023, zoals Elisabeta Lipă zei, maar 7 medailles hebben. Iedereen die naar de wereldkampioenschappen komt, komt naar de Olympische Spelen.

Op dit moment hebben we 61 atleten die gekwalificeerd zijn voor Parijs, maar er zijn anderen die zich nog moeten kwalificeren. De Roemeense delegatie zal zeker niet erg groot zijn in Parijs omdat we geen gekwalificeerde sportteams hebben. We zullen met ongeveer 100 zijn.

We aanbidden David Popovici, Cătălin Chirilă, Simona Radiș of Loredana Perijoc! Het is goed, we doen het, we bidden, we duimen. Ik weet niet waar we staan met zaden. Hier is de vraag.

Omdat we naast onze passie voor sport ook visionairs zijn, vragen we ons af wat er na Parijs 2024 zal gebeuren? Hebben we iets geplant, hebben we verwachtingen?

Naar mijn mening wordt 2024 een jaar waarin we willen presteren in Parijs, dat wil zeggen medailles winnen, en de basis leggen voor Los Angeles 2028. Als we dat niet parallel doen, lopen we het risico uiteen te vallen.

Ik zou inzetten op volleybal, dat goed presteerde in 2023, handbal, dat een zeer geliefde sport blijft ondanks een onuitsprekelijke chaos, plus 3×3 basketbal, dat sterker wordt in Roemenië. We lijden onder teamsporten en er moet iets veranderen. Wat weet ik niet, maar misschien heeft het hoofd van de NSA oplossingen.

Parijs komt eraan, nog voor Euro 2024! Het is de warmste zomer die we in lange tijd hebben gehad. Laat het goed zijn, laat het niet slecht zijn!


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *