Einde carrière voor Petra Kvitova! Wat heeft de tennisspeelster doen besluiten om ermee te stoppen?

Einde carrière voor Petra Kvitova! Wat heeft de tennisspeelster doen besluiten om ermee te stoppen?

Petra Kvitova, de Wimbledon-kampioene van 2011 en 2014, is zwanger en beëindigt haar tenniscarrière.

Ze won 31 titels in het enkelspel op de WTA Tour en had veel duels met onze kampioene Simona Halep. Ze maakte de aankondiging een paar dagen voor de start van de Australian Open, de eerste Grand Slam van het jaar.

De 33-jarige nummer 17 van de wereld trouwde in juli 2023 met haar coach Jiri Vanek.

Einde carrière voor Petra Kvitova! Wat bracht de tennisspeelster ertoe om ermee te stoppen?

“Op deze eerste dag van 2024 wilde ik jullie een gelukkig nieuwjaar wensen en dit hartverwarmende nieuws delen: Jiri en ik verwelkomen deze zomer een baby in ons gezin!”, kondigde de speelster aan op haar Instagram-account.

Haar beste ranking in het enkelspel is de nummer 2 van de wereld op 31 oktober 2011. Ze staat bekend om haar krachtige slagen en variatie voor linkshandigen en won ook het Tennis Champions Tournament in 2011 en de Hopman Cup in 2012. Ze is lid van de Tsjechische Fed Cup en is erin geslaagd om de competitie vier keer te winnen. Op de Olympische Spelen van 2012 bereikte Kvitova de kwartfinale.

Petra Kvitová werd geboren in de Moravisch-Silezische regio van Tsjecho-Slowakije (nu Tsjechië). Ze heeft twee oudere broers, Jiří Jr, een ingenieur, en Libor, een leraar. Haar vader Jiří stond erop dat ze ging tennissen. Als kind bewonderde ze de Tsjechisch-Amerikaanse Martina Navratilova.

Kvitová trainde tot haar 16e in haar Moravische woonplaats Fulnek. Ze werd gecoacht door David Kotyza van november 2008 tot januari 2016.

Petra Kvitova gaat met pensioen! Wat was haar ergste nachtmerrie van haar leven?

Petra Kvitova’s nachtmerrie vond plaats in december 2016, tijdens de pauze tussen de seizoenen, toen een inbreker inbrak in haar huis in Prostejov. Petra verraste hem en het werd een handgevecht met de dader.

Geauditeerd door juryleden via een videosysteem, omdat ze niet voorbereid was om de dader onder ogen te komen, rolde Petra de extreem pijnlijke momenten af die ze meemaakte: “Nadat hij had ingebroken, zette hij het mes op mijn keel, achter mijn rug. Ik sneed me in mijn vingers toen ik hem met beide handen vastgreep,” zei Kvitova, geciteerd door het Tsjechische Blesk, voordat ze de rechter vertelde dat Radim Zondra haar huis binnenkwam in de gedaante van een inspecteur die haar boiler moest controleren: “Alles wat ik weet is dat hij er vrij jong uitzag, rond de 30, en hij had geen baard of snor.”

Ze raakte ernstig geblesseerd aan haar linkerhand, was zes maanden niet aan het tennissen en keerde pas in mei terug op Roland Garros.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *