Ga voor de WERELDtitel in 2024! David Cosma Cristofor maakt autosportsensatie op slechts 14-jarige leeftijd

Ga voor de WERELDtitel in 2024! David Cosma Cristofor maakt autosportsensatie op slechts 14-jarige leeftijd

Het begin van het jaar brengt de eerste wensen voor een van de meest succesvolle Roemeense motorsportatleten van de afgelopen 3 jaar. David Cosma Cristofor is pas 14 jaar oud en is een van de meest productieve coureurs in de internationale racerij.

“Ik wil dit jaar op zijn minst een podiumplaats bij de wereldkampioenschappen karten in Engeland, maar ik denk dat ik zelfs de grote trofee kan pakken,” belooft de sportman uit Boekarest met grote ambitie.

Met een recordaantal van bijna 10 grote trofeeën in 2023 in zowel buitenlandse als binnenlandse races, kijkt kartcoureur David Cosma Cristofor uit naar de raceplanning voor het nieuwe jaar.

Ga voor de wereldtitel in 2024! David Cosma Cristofor maakt autosportsensatie op slechts 14-jarige leeftijd

“Mijn weg die ik dit jaar ben ingeslagen is gericht op 2026. Het is de route naar de Italiaanse Formule 4. Ik ben er vorig jaar al mee begonnen met wat tests met de Cetilar Academy. Voor mij is het duidelijk dat ik in 2024 en 2025 continu dit soort tests ga doen, zodat ik over twee jaar in de F4 kan uitkomen”, legt de jonge coureur, student aan de Internationale School van Boekarest, uit.

Maar hij geeft de kartwereld ook niet op in 2024, zeker niet als hij de overstap maakt naar een nieuwe categorie, Senior. De stap werd eind 2023 gezet, toen David in Italië in Sarno de “Ayrton Senna” Trofee won in de eerste race van deze categorie.

Het belangrijkste trophy-doel voor 2024 is dus al een gewaagd doel.

“Hoewel ik de laatste jaren, vooral de laatste 3, meer trofeeën heb weten te winnen op internationale wedstrijden, is mijn beste resultaat de 4e plaats in 2023 op het WK. Ik ging naar de OK Junior klasse, van welke klasse ik nu ben opgeklommen naar Senior.

Daarom denk ik dat ik dit jaar op het podium kan eindigen bij de Worlds in Engeland, 12 – 15 september, op het Britse PFI circuit. Maar ik beloof dat ik mijn best zal doen om de grote trofee te winnen,” vervolgt David.

Wat zijn de wiskundige berekeningen

Waarom geen Europese titel? De verklaring is logisch.

“Ik zeg niet dat ik geen podiumplaats wil op de Europese Kampioenschappen, misschien zelfs een 1e plaats. Maar wiskundig gezien is het makkelijker om het eerste doel, het wereldkampioenschap, te bereiken dan het continentale doel. Het Europees Kampioenschap heeft 4 podia, het Wereldkampioenschap maar één!”, besluit de jonge Roemeense coureur, die in het nieuwe jaar zijn debuut zal maken op 16-19 januari in Lonato tijdens de WSK Champions Cup.

  • 7 – het aantal van Davids meest klinkende prestaties in 2023: Andrea Margutti Trophy, WSK Open
    Series, WSK Master Series


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *