Michael Schumacher wordt vandaag 55! Het mysterie rond hem duurt meer dan 10 jaar na zijn ski-ongeluk voort

Michael Schumacher wordt vandaag 55! Het mysterie rond hem duurt meer dan 10 jaar na zijn ski-ongeluk voort

Michael Schumacher, die op 29 december 2013 ernstig gewond raakte bij een skiongeluk, wordt woensdag 55 jaar. Hij is zevenvoudig wereldkampioen Grand Prix.

De Duitse atleet liep 10 jaar geleden op 29 december 2013 een ernstig hoofdletsel op in de Franse Alpen en liep daarbij ernstig hersenletsel op.

Michael Schumacher wordt vandaag 55! Het mysterie rond hem duurt meer dan 10 jaar na zijn skiongeluk voort

De enige informatie die over Schumi naar buiten is gekomen is controversieel. Op Netflix is de documentaire “Schumacher” verschenen, waarin de carrière van de beroemde Duitse Formule 1-coureur Michael Schumacher wordt beschreven.

De documentaire gewijd aan Michael Schumacher, een autosportlegende wiens gezondheid geheim wordt gehouden, is “de enige film die door zijn familie wordt ondersteund”, kondigde het Amerikaanse streamingplatform aan in een verklaring die in 2021 werd gepubliceerd.

“Exclusieve interviews” met de vrouw van de coureur, Corinna, hun twee kinderen Gina en Mick – de laatste is zelf Formule 1-coureur – en andere mensen die dicht bij hem staan (Jean Todt, Bernie Eccle) of voormalige autosportconcurrenten (Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, David Coulthard) zijn in de film opgenomen.

Michael Schumacher werd op 3 januari 1969 geboren in Hurth, in de West-Duitse stad Nordrhein-Westfalen. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 op 22-jarige leeftijd in een Jordan eenzitter tijdens de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps in augustus 1991 en behaalde zijn eerste overwinning een jaar later op hetzelfde circuit.

De auto’s van Michael Schumacher zijn vandaag de dag nog steeds miljoenen dollars waard

Schumacher heeft zeven wereldtitels op zijn naam staan, in 1994, 1995 (beide met Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 en 2004 (alle vijf met Ferrari).

Eind 2006 trok hij zich voor het eerst terug uit de Formule 1. In 2010 keerde hij terug naar de Grand Prix, maar in drie seizoenen bij Mercedes heeft de Duitser niet de vorm getoond waarmee hij bekend werd. Michael Schumachers enige finishes in deze tweede fase van zijn carrière waren een 3e plaats in Valencia in 2012 en vier 4e plaatsen.

Een Ferrari Formule 1 eenzitter bestuurd door de legendarische Duitse coureur Michael Schumacher in 2003, in perfect werkende staat, werd in november 2023 verkocht voor een recordbedrag van 14,63 miljoen Zwitserse frank (€14,81 miljoen) op een Sotheby’s veiling in Genève.

Het opgehaalde bedrag is bijna het dubbele van het record van $7,5 miljoen dat in handen was van een andere Ferrari eenzitter, ook bestuurd door de zevenvoudig Duitse wereldkampioen tijdens het Grand Prix seizoen van 2001, al verkocht door Sotheby’s in 2017 in New York.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *