Sorana Cîrstea, UITGESLACHT in Brisbane door een 14 jaar jongere speelster!

Sorana Cîrstea, UITGESLACHT in Brisbane door een 14 jaar jongere speelster!

Onze tennisspeelster Sorana Cîrstea, 26e van de wereld en 10e favoriet, verloor woensdagochtend in de tweede ronde van het $1.736.763 Brisbane (Australië) toernooi.

Cîrstea, 33, werd met 6-4, 4-6, 6-4 verslagen door de Tsjechische Linda Noskova (19), die op de 41e plaats staat van de WTA.

Sorana Cîrstea, UITGESLACHT in Brisbane door een 14 jaar jongere speelster!

De wedstrijd duurde vier uur en 21 minuten. Cîrstea ging direct door naar de tweede ronde en ontvangt $14.000 en 32 WTA-punten voor haar optreden.

Topseed Aryna Sabalenka (2 WTA) uit Wit-Rusland was onberispelijk in haar eerste wedstrijd van 2024. Ze versloeg Lucia Bronzetti (Italië, 52 WTA) met 6-3, 6-0. Het toernooi van Brisbane, een opwarmertje voor de Australian Open, heeft een totale prijzenpot van $1,73 miljoen.

Het eerste Grand Slam toernooi van het seizoen begint op zondag 14 januari in Melbourne.

Emma Răducanu bereikt het hoofdtoernooi

2021 US Open kampioene Emma Raducanu is doorgedrongen tot de hoofdloting van de Australian Open nadat Lauren Davis zich terugtrok vanwege een blessure, meldt de WTA.

Na verschillende terugtrekkingen van de hoofdloting, waaronder Roland Garros finaliste Karolina Muchova, tweevoudig Wimbledon kampioene Petra Kvitova, Irina-Camelia Begu, Caty McNally en nu Davis, hoeft Răducanu niet in de kwalificaties te spelen.

De organisatoren van de Australian Open hebben een verhoging van het prijzengeld met 13% aangekondigd voor het eerste grote toernooi van het seizoen.naar A$86,5 miljoen (US$59,1 miljoen) voor het evenement dat op 14 januari van start gaat in Melbourne.

In 2023 had de Australian Open met A$76,5 miljoen (US$52,3 miljoen) het laagste prijzengeld van de vier grand slam toernooien.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *