Adin Cojocaru, voorzitter van de FR Volleyball, is te gast in het programma ,,Road to Paris” op donderdag 4 januari om 19:00 uur.

Adin Cojocaru, voorzitter van de FR Volleyball, is te gast in het programma ,,Road to Paris” op donderdag 4 januari om 19:00 uur.

Adin Cojocaru, voorzitter van de Franse Volleybal Federatie, is te gast in het programma ”The Road to Paris”, gepresenteerd door journalist Daniel Nazare.

Het programma wordt uitgezonden op donderdag 4 januari om 19.00 uur op de website ProSport.ro en het YouTube-kanaal.

Volleybal heeft een geweldige opkomst gehad in 2023, waardoor het mag dromen van Los Angeles 2028. Wat is de strategie en wat zijn de volgende stappen, dat was een spannend gespreksonderwerp.

“Het jaar 2023 was een jaar van veelbelovend succes voor het Roemeense volleybal omdat we drie deelnames hadden aan de Europese Kampioenschappen met de heren- en dames seniorenteams en juniorenteams.

De grootste prestatie is ongetwijfeld de 7e plaats van het nationale mannenteam op het Europees Kampioenschap, wat het werk van de federatie praktisch valideert. We versloegen de Olympisch kampioen bij de jongens,” vertelde Adin Cojocaru de show.

Deelnemen aan de Olympische Spelen is een langetermijndoel van de RVF.

“In onze langetermijnstrategie denken we natuurlijk aan de Olympische Spelen van 2028. Maar een duidelijk doel is de Olympische Spelen van 2032. Bij volleybal is het kwalificatiesysteem voor de Spelen lastig. Van de 12 deelnemende teams is er één het gastland, plus de vijf continentale titelwinnaars. Dan blijven er zes plekken over voor de rest van de wereld, die worden opgevuld na twee extreem sterke preolympische toernooien,” geeft Adin Cojocaru toe.

De regel met twee Roemeense spelers op het veld bij nationale kampioenschappen bestond al in het volleybal voordat de voormalige minister van Sport Eduard Novak opdracht gaf tot een weging van 40 procent. Verschillende nationale federaties, waaronder de FR’s voor voetbal en handbal, vechten het bevel van de minister aan met het argument dat het in strijd is met het principe van vrij verkeer van werknemers zoals vastgelegd in het Verdrag van de Europese Unie.

Wat deed Roemeens volleybal in 2023?

heren 7e plaats! De nationale ploeg van Sergiu Stancu werd met 3-0 verslagen door Frankrijk, de regerend Olympisch kampioenen, in de kwartfinales nadat ze hen hadden verslagen in de groep. Roemenië heeft al 40 jaar niet meer bij de beste acht teams van het continent gezeten, nadat het in 1983 als achtste eindigde. De vorige 7e plaats voor de “tricolori” was op het Europees Kampioenschap van 1979, georganiseerd door Frankrijk.

11e plaats voor vrouwen. Roemenië werd uit de groepen gekegeld op het Europees Kampioenschap in België, Italië, Estland en Duitsland. Roemenië werd bij de laatste 16 met 3-1 verslagen door Frankrijk.

PLAATS 10 in Onder-17 vrouwen. De Roemeense nationale ploeg voor Onder-17 jaar is 10e geworden op het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen, georganiseerd door Servië en Hongarije.

Adin Cojocaru, in functie vanaf 2024

Adin Cojocaru won de verkiezing voor het voorzitterschap van de Roemeense Volleybal Federatie op 30 september 2020, na de stemming op de Algemene Vergadering van de FRV, gehouden in het Sydney 2000 Complex in Izvorani.

Van de 154 aanwezige aangesloten leden stemden er 109 op Adin Cojocaru, terwijl zittend voorzitter Gheorghe Vișan er slechts 42 kreeg.

Oana Sârb, vicevoorzitter van de FRV, en Mihai Duță, teammanager bij Rapid, hadden zich ook kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter van de Roemeense Volleybal Federatie, maar trokken zich voor de stemming terug.

Het programma ,,Road to Paris” wordt elke donderdag om 19.00 uur uitgezonden op de website ProSport.ro en het YouTube-kanaal.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *