Er gebeuren geweldige dingen bij RAPID! Er is geen geld meer voor eten. Wat een financiële achterstand bij de Giulesti-club

Er gebeuren geweldige dingen bij RAPID! Er is geen geld meer voor eten. Wat een financiële achterstand bij de Giulesti-club

Club Sportiv Rapid heeft grote problemen met de financiën. De atleten hebben geen geld voor eten of huur.

Het ministerie van Transport heeft de regering om hulp gevraagd, het bedrag is 1,5 miljoen euro. Het is aangevraagd sinds eind 2023, het is goedgekeurd, maar het geld heeft de rekeningen van de club nog niet bereikt, omdat het niet is vrijgegeven door het ministerie van Financiën.

Onder deze omstandigheden zijn sinds augustus vorig jaar de ingeschrevenen in handbal, basketbal, volleybal, atletiek, schermen of worstelen niet betaald.

Er is geen geld voor eten op Rapid. Welke financiële achterstand is er bij de Giulesti-club?

De voorzitter van CS Rapid, Bogdan Vasiliu, zei dat de situatie deze maand zal worden opgelost.

Bij de vrouwen waterpolo was de situatie het moeilijkst: de Cubaanse meisjes in het team hadden niets om hun huur te betalen of op tafel te zetten voor de vakantie.

De handbalafdeling van Club Sportiv Rapid heeft het grootste budget: €2,8 miljoen.

CS Rapid zou van zijn financiële problemen afkomen. De club zal een bedrag van 1,4 miljoen euro uit het Reservefonds van de regering halen. “Gezien het feit dat Club Sportiv Rapid București niet over de nodige middelen beschikt om aan de salarisverplichtingen van de atleten te voldoen, wordt bij deze normatieve handeling voorgesteld om begrotingskredieten en vastleggingskredieten ten bedrage van 7.400.000 lei toe te wijzen uit het Reservefonds van de begroting waarover de regering beschikt en dat in de staatsbegroting voor 2023 is opgenomen voor het ministerie van Transport en Infrastructuur en wordt herverdeeld onder Club Sportiv Rapid București, om de bedragen die momenteel niet beschikbaar zijn gedeeltelijk te dekken”, aldus de autoriteiten.

Anders wil CS Rapid een multifunctionele hal bouwen in de Pro Rapid-basis. “We zijn begonnen aan een niet eenvoudig proces om een multifunctionele hal te maken in de Pro Rapid-basis, afhankelijk van de haalbaarheidsstudie, ergens tussen de 6-8.000 zitplaatsen. Er is geen grote rivaliteit tussen ons en CSMB, als zij in onze hal willen komen spelen, dan kan dat. Degenen die naast mij zijn opgegroeid zijn vergeten waar ze vandaan kwamen en hebben nu geweldig leiderschap en handbalkennis. Soms moet ik ze eraan herinneren wie ze zijn en hoe ze zijn. Toen ik de tweede divisie verliet, had ik 20 junioren die voor Rapid speelden. Op dit moment hebben we er ongeveer 400 na alles wat er gebeurd is bij het grote team” zei Rapid clubvoorzitter Bogdan Vasiliu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *