Hij gaat naar de Olympische Spelen van PARIJS 2024 met honing op sleeptouw!

Hij gaat naar de Olympische Spelen van PARIJS 2024 met honing op sleeptouw!

Andrei Muntean is de enige vertegenwoordiger van het Roemeense mannenturnen op de Parijse wedstrijd.

Andrei Muntean heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen op alle toestellen, maar zegt dat hij zich zal concentreren op rekstok, waar hij zesde werd in Rio.

Daarom zal hij zich alleen op twee andere toestellen kwalificeren om zich op te warmen voor zijn favoriet.

De turner die naar de Olympische Spelen van 2024 gaat met honing op zijn staart

“In principe zal ik zeker de parallel doen, maar ik heb met de coaches gesproken en we wachten op de loting. Idealiter zou ik één of twee toestellen voor de parallel willen doen, om in de wedstrijdsfeer te komen,” zei Andrei Muntean.

Andrei neemt ook zijn acaciahoning mee naar Parijs, die hij gebruikt om grip te houden op de stangen van zijn favoriete toestellen. Hij geeft toe dat hij altijd een pot meeneemt naar wedstrijden: “Ik gebruik al meer dan 10 jaar dezelfde honing. Acaciahoning. Deze acaciahoning past het beste bij mij. Hij houdt me goed vast en ik ben hem trouw gebleven. Veel mensen gebruiken suikerwater, smelten het, maken er een vloeistof van en gebruiken het als honingvervanger. Wij hebben elke keer een potje of bakje waar we honing in doen en dat kunnen we gebruiken.”

Hij herinnert zich dat hij acht jaar geleden in het Olympisch dorp echte idolen van de wereldsport ontmoette.

“Ik ontmoette de zusjes Williams, allebei, Djokovic. Ik denk dat ik Nadal ook heb gezien, maar dat weet ik niet meer precies. Hoe dan ook, meestal stond iedereen om hen heen en probeerden ze foto’s te maken, omdat het herinneringen voor het leven zijn om zulke sportpersoonlijkheden te zien. Maar eigenlijk is alles wat daar gebeurt heel leuk. Je weet dat de beste atleten ter wereld in het Olympisch dorp zijn, we zitten daar allemaal, we gaan lunchen, we eten samen, we lopen samen door het Olympisch dorp. Het is een uniek gevoel dat je alleen kunt ervaren als je naar die wedstrijd gaat,” voegde hij eraan toe.

Andrei is een van de Roemeense turners die een item heeft dat naar hem is vernoemd. Aangezien hij ook een groot liefhebber van taarten is, zegt hij dat als er één taart is die zijn naam draagt, het die met appels zou zijn: “Mijn moeder en mijn vriendin maken uitstekende taarten. Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet heb, omdat ik altijd graag verschillende zoetigheden eet, maar wel binnen de normale grenzen voor een atleet. Maar ik ben opgegroeid met appeltaart en ik denk dat ik nog steeds kan zeggen dat dat mijn favoriet is, dus dat is degene die ik zou kiezen als hij naar mij vernoemd zou worden.”

Zoals elk kind wilde Andrei een stripfiguur zijn. Hij zegt dat hij graag Peter Pan of Popeye the Sailor had willen zijn. Met die laatste heeft hij ook buitengewone kracht gemeen. Zijn record is indrukwekkend: hij kan 70 pull-ups en 73 handstand push-ups!

“Ik keek vroeger vaak naar Peter Pan die vloog. Ik wou dat ik Peter Pan was. Of Popeye the Sailor. Ik weet dat ik ooit 70 pull-ups heb gedaan. Mijn hoogste aantal handstand push-ups was 73. Elk jaar, aan het eind of aan het begin van het jaar, had ik trainingskampen waar ik tests deed met mijn teamgenoten,” voegde de atleet eraan toe.

Mokken verzamelen en dromen om op safari te gaan

Terwijl sommige mensen hun koelkastmagneten in het buitenland kopen, heeft Andrei al jaren een speciale passie: hij verzamelt mokken. Hij neemt er een mee uit elke stad in de wereld die hij bezoekt en heeft er al meer dan 30.

“Er zijn Starbucks-mokken met opschriften van steden. Overal waar ik kom koop ik ze, ik concurreer met onze masseur, Răzvan Spirescu. Hij bracht me op het idee en we verzamelen ze al jaren. Ik weet niet hoeveel ik er heb, ik weet zeker dat het er meer dan 20 zijn. Misschien zelfs wel 30. Ik drink er niet van, ik verzamel ze gewoon en probeer me de momenten te herinneren die ik in elke stad beleefde”, zei Andrei Muntean.

Als hij stopt met turnen, weet Andrei precies wat hij gaat doen: op safari gaan. En als hij weer thuis is, gaat hij op de planken staan.

Wat ik het liefste wil, is op safari gaan. Ik ben gek op dieren en de natuur, ik ben er gek op en ik zal er zeker een keer in mijn leven heen gaan. Ik heb een paar keer op het board gestaan, maar de laatste tijd probeer ik meer extreme sporten te doen. Ik geef toe dat ik het geweldig vind, maar ik zou het risico lopen op blessures. Ik denk dat ik na het stoppen met turnen genoeg tijd heb om de andere kant te doen – Andrei Muntean, 2024 Olympisch gekwalificeerd turner


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *