Mario Zagallo is overleden! Naast Pele was hij een van de grootste Braziliaanse voetballers aller tijden.

Mario Zagallo is overleden! Naast Pele was hij een van de grootste Braziliaanse voetballers aller tijden.

Mario Zagallo, een van de grootste spelers uit de Braziliaanse voetbalgeschiedenis, is op 92-jarige leeftijd overleden, zo liet zijn familie weten in een aankondiging op sociale media.

Hij was viervoudig wereldkampioen met het nationale team van Brazilië en een coach met uitstekende carrièreprestaties.

Mario Zagallo overleden! Naast Pele was hij een van de grootste Braziliaanse voetballers aller tijden.

“Met groot verdriet informeren wij u over het overlijden van onze eeuwige viervoudig wereldkampioen Mario Jorge Lobo Zagallo. Een toegewijde vader, een liefhebbende grootvader, een aanhankelijke schoonvader, een trouwe vriend, een volleerd professional en een groot man. Een groot idool. Een patriot die ons een erfenis van grote prestaties nalaat…,” kondigde de familie aan in een verklaring.

Hij speelde als middenvelder, werd geboren in Maceio, werd twee keer wereldkampioen als speler, in 1958 en 1962, daarna als coach, in 1970, en uiteindelijk als assistent-coach van zijn vriend Carlos Alberto Parreira, in 1994. Hij was ook vice-kampioen in 1998.

Zagallo heeft ook de vier grote clubs van Rio de Janeiro gecoacht (Flamengo, Fluminense, Vasco en Botafogo), evenals Koeweit (1976-77), Saoedi-Arabië (1982-84) en de Verenigde Arabische Emiraten (1988-90).

Hij is de enige, samen met Didier Deschamps en Franz Beckenbaueur, die de Wereldbeker zowel als speler als coach heeft gewonnen.

De oud-voetballer overleed na een korte ziekenhuisopname. Mario Zagallo kampte de laatste jaren met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder ernstige infecties aan de luchtwegen die medische verzorging vereisten. Samen met Pele wordt hij beschouwd als een van de grootste Braziliaanse voetballers aller tijden.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *