Mircea Lucescu WEIGERDE Beșiktaș Istanbul! Welke topcoach wordt coach van de Turkse ploeg

Mircea Lucescu WEIGERDE Beșiktaș Istanbul! Welke topcoach wordt coach van de Turkse ploeg

Beșiktaș Istanbul, de club die volgens de geruchten Mircea Lucescu aan het roer zou willen hebben, heeft zondagavond de naam van zijn nieuwe coach bekendgemaakt. Het is de Portugees Fernando Santos.

De 69-jarige werd in september 2023 ontslagen bij de nationale ploeg van Polen vanwege slechte resultaten, en zal nu beginnen aan een avontuur in een land waar hij nog nooit gecoacht heeft, Turkije.

Mircea Lucescu heeft Beșiktaș Istanbul afgewezen! Welke topcoach wordt coach van de Turkse ploeg

Beșiktaș heeft officieel de nieuwe coach bekendgemaakt. Verwacht wordt dat hij de ploeg, die op de 6e plaats staat in de Super Lig met 29 punten, zal veranderen. De ploeg staat 18 punten achter op rivalen Fenerbahce en Galatasaray, die de bovenste twee plaatsen in het klassement bezetten met elk 47 punten.

Volgens Digi Sport wilden de Turken dat Mircea Lucescu het team direct zou overnemen, wat niet goed viel bij de coach, die graag in de zomer op de bank had gezeten zodat hij de ploeg op zijn plek kon krijgen en zijn filosofie kon opleggen.

Beșiktaș Istanbul is pas de vierde club buiten Portugal die Fernando Santos gaat coachen, na AEK Athene, Panathinaikos en PAOK Thessaloniki.

Fernando Santos won met Portugal de Europese titel in 2016 en de UEFA Nations League in 2019.

Wat zei Mircea Lucescu 3 maanden geleden?

Mircea Lucescu nam 3 maanden geleden ontslag bij Dinamo Kiev en er werd gesproken over een vertrek uit het voetbal, maar Mircea Lucescu liet een maas in de wet open.

“Als mijn gezondheid het toelaat om door te gaan, zal ik doorgaan. Zonder voetbal is er geen leven voor mij. Ze (Dinamo Kiev) hebben geen moment gedacht dat ik met pensioen zou gaan. Iedereen betreurt het dat ik deze beslissing heb genomen. Ik ga terug naar huis om te zien hoe ik me voel. Ik heb kleinkinderen, ik heb achterkleinkinderen. Voor een tijdje, dan zullen mijn gedachten weer naar voetbal gaan.

Het hangt allemaal af van de gezondheid. Ik zie wel wat er verderop gebeurt. Het moment dat ik dat zeg (n.r.-dat hij met pensioen gaat), betekent dat mijn leven voorbij is. Ik probeer te denken dat het nog niet het einde is. Alle mensen die mijn leeftijd hebben bereikt, moeten positief denken, dat ze nog steeds kunnen helpen. Ik voel me niet oud. Ik ben nog niet begraven!” zei Mircea Lucescu destijds.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *