Transylvania Open 2024, spelerslijst. Voormalig WTA nummer één en 2021 Roland Garros finalist op de hoofdloting

Transylvania Open 2024, spelerslijst. Voormalig WTA nummer één en 2021 Roland Garros finalist op de hoofdloting

Karolína Plíšková en Anastasia Pavlyuchenkova spelen in Cluj-Napoca. De winnaressen van 2022 en 2023, Anna Blinkova en Tamara Korpatsch, staan weer op de baan bij de Transylvania Open.

Karolína Plíšková (39 WTA), voormalig nummer één van de wereld op de WTA Tour, is de favoriete nummer 1 voor de vierde editie van de Transylvania Open. Naast haar hebben Anastasia Pavlyuchenkova (60 WTA), finaliste op Roland Garros in 2021, en de laatste twee winnaressen van de Grand Prix in het enkelspel in Cluj, Tamara Korpatsch (83 WTA) en Anna Blinkova (43 WTA), hun aanwezigheid op het toernooi al aangekondigd.

Het beste tennistoernooi ter wereld in de WTA 250-categorie voor twee opeenvolgende jaren vindt plaats in Cluj-Napoca van 3-11 februari.

Transylvania Open 2024, voormalig WTA nummer één en Roland Garros 2021 finalist staan op de hoofdloting

De Tsjechische speelster kondigde vorig jaar ook haar aanwezigheid aan op de Transylvania Open, maar door een blessure kon ze niet spelen in Cluj. De atlete bereikte in 2017 de eerste plaats op de wereldranglijst, een positie die ze acht weken behield. Bekend om haar sterke opslag en agressieve forehand, heeft Plíšková 16 singles en vijf dubbeltitels gewonnen op de WTA Tour en heeft ze twee Grand Slam singles finales bereikt, op de US Open in 2016 en de Wimbledon Championships in 2021.

“Groeten aan de tennisfans in Roemenië! Ik ben Karolina. Ik kan niet wachten om naar Cluj te komen om te spelen op de Transylvania Open op 5 februari. Zoals jullie weten zou ik vorig jaar ook spelen, maar door een blessure kon ik niet komen, dus dit jaar kan ik niet wachten om jullie allemaal te zien. Het wordt een geweldige week, een geweldig toernooi, ik hoop dat jullie allemaal komen om me te steunen en samen te genieten” zei Karolína Plíšková.

Lijst van spelers op de hoofdloting van de Transylvania Open 2024:

1. PLISKOVA, KAROLINA (CZE) 37
2. MARIA, TATJANA (GER) 42
3. COCCIARETTO, ELISABETTA (ITA) 45
4. BLINKOVA, ANNA 46
5. RUS, ARANTXA (NED) 50
6. BUREL, CLARA (FRA) 52
7. PAVLOETSJENKOVA, ANASTASIA 59
8. TREVISAN, MARTINA (ITA) 60
9. PODOROSKA, NADIA (ARG) 63
10. MINNEN, GREET (BEL) 65
11. SEVASTOVA, ANASTASIJA (LAT) 65 (SR)
12. BOGDAN, ANA (ROU) 66
13. WICKMAYER, YANINA (BEL) 68
14. AVANESYAN, ELINA 71
15. MCNALLY, CATY (VS) 71 (SR)
16. FRECH, MAGDALENA (POL) 72
17. KALINSKAJA, ANNA 75
18. TOMOVA, VIKTORIYA (BUL) 77
19. OSORIO, CAMILA (COL) 79
20. KORPATSCH, TAMARA (GER) 81
21. PARKEN, ALYCIA (VS) 82

Patrick Ciorcilă, WTA 250-directeur Transylvania Open: “De loting van dit jaar is erg sterk, met speelsters in een opwaartse trend, die aan het begin van het seizoen staan en voor wie de punten gewonnen op de Transylvania Open veel tellen. Ik heb Karolina Plíšková gesproken, ze is erg enthousiast om in Cluj te spelen en we kijken ernaar uit om haar live te zien op de banen van BT Arena. Ana Bogdan zit al in het hoofdtoernooi. Omdat er altijd terugtrekkingen zijn, zal Jaqueilne Cristian waarschijnlijk meteen worden toegelaten. Naast hen hebben we nog andere Roemenen, dankzij wildcards. We hopen dat alle spelers gezond zijn en aanwezig kunnen zijn.

We zijn blij dat we een nieuwe, gunstigere positie op de WTA-kalender hebben en dat we veel eerder weer kunnen genieten van kwaliteitstennis in eigen land. Hoewel de evenementkosten vanaf dit jaar zullen stijgen, zullen we voor deze editie pleiten voor extra ticketbelasting om consistent te zijn met ons publiek en onze geadverteerde prijzen te handhaven.”

Tickets en abonnementen

Wie de volgende editie van het tennistoernooi in Cluj wil bijwonen, heeft tot 11 januari de tijd om tegen vroegboekprijzen eendagskaarten te kopen op de website entertix.ro. Ze kosten tussen 45 en 145 lei en bieden toegang tot alle wedstrijden op die dag op beide banen. Na deze datum kunnen degenen die tickets willen kopen dit doen tegen de normale prijs. Seizoenskaarten zullen ook te koop zijn.

Tickets voor de normale prijs:

Dag 1 – 65 lei
Dag 2 – 65 lei
Dag 3 – 65 lei
Dag 4 – 65 lei
Dag 5 – 95 lei
Dag 6 – 95 lei
Dag 7 – 190 lei

De prijs van een seizoenskaart is 590 lei en zal vanaf 11 januari 2024 om 13:00 uur te koop zijn op de website van de ticketpartner.

Voor de wedstrijden op de kwalificatiedag (3-4 februari) kunnen vanaf 15 januari gratis tickets worden geboekt en tijdens het toernooi zijn 300 tickets verkrijgbaar aan de kassa van de BT arena.

De vierde editie van het tennistoernooi van Cluj-Napoca vindt plaats in de multifunctionele hal van BT Arena in Cluj-Napoca. De wedstrijden worden binnen gespeeld, op hardcourt, op de twee tennisbanen die zullen worden opgezet. In totaal zullen 32 spelers strijden in het enkelspel en 16 teams in het dubbelspel voor 280 WTA-punten en prijzen ter waarde van $267.082. Daarnaast zullen er 24 spelers deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden.

De drie Transylvania Open WTA 250’s tot nu toe werden gehouden in oktober, voorafgaand aan de WTA Finals. Het toernooi van 2023 werd gehouden van 16 tot 22 oktober en werd in het enkelspel gewonnen door Tamara Korpatsch. De jonge speelster uit Duitsland won de eerste WTA 250-titel uit haar carrière in Cluj na haar finale tegen Gabriela Ruse. De kampioenen in het dubbelspel waren Jodie Burrage en Jil Teichmann, na de finale tegen Leolia Jeanjean en Valeriya Strakhova.
Over Transsylvanië Open WTA 250

De Transylvania Open is het belangrijkste vrouwentennistoernooi in Roemenië en maakt deel uit van de WTA 250-categorie. Het evenement brengt topspelers uit de hele wereld samen voor een week van intense competitie in de BT Arena in Cluj-Napoca. De Transylvania Open WTA 250 groeit gestaag in populariteit en blijft het vrouwentennis in Roemenië en de rest van de wereld promoten.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *