Roemenië maakt VANDAAG zijn debuut op de EHF EURO 2024! Lokaal handbal, na 28 jaar op zo’n evenement

Roemenië maakt VANDAAG zijn debuut op de EHF EURO 2024! Lokaal handbal, na 28 jaar op zo’n evenement

Het Roemeense nationale mannen handbalteam maakt zijn debuut op het Europees Kampioenschap – EHF EURO 2024 in Duitsland op vrijdag om 19:00 uur tegen Oostenrijk in een wedstrijd die gespeeld wordt in Mannheim in de Groephaar B.

Roemenië is een van de 24 teams die deelnemen aan het Europees Kampioenschap – EHF EURO 2024 in Duitsland (10-28 januari 2024), en zal spelen in Groep B in Mannheim, naast Spanje (14 januari), Oostenrijk (12 januari) en Kroatië (16 januari). Spanje is de Europese vice-kampioen in 2022, Oostenrijk versloeg Roemenië in beide voorwedstrijden met 36-32 en 35-30, en Kroatië was vice-kampioen in 2020. Spanje heeft twee continentale titels gewonnen, in 2018 en 2020.

Roemenië maakt VANDAAG zijn debuut voor de EHF EURO 2024! Handbal uit Roemenië, na 28 jaar op zo’n evenement

“Er zijn geen toegankelijke tegenstanders op dit eindtoernooi. Alle wedstrijden zullen erg ingewikkeld zijn. We hebben gezien dat er verrassingen kunnen gebeuren op het Europees Kampioenschap. Er zijn geen makkelijke wedstrijden meer. Voor ons is het een belangrijke wedstrijd tegen Oostenrijk.

Het is waar dat er druk is, maar ik als coach wil dat die druk er is. Het is normaal om druk te voelen als je tegen sterke teams wilt spelen,” zei Roemenië-coach Xavi Pascual van Spanje.

Roemenië had zich sinds 1996 niet meer gekwalificeerd voor een EK.toen het op de 9e plaats stond en bij de loting deel uitmaakte van de loting voor de vierde plaats. Dit is pas Roemeniës derde deelname aan het Europees Kampioenschap, de eerste keer (1994) eindigden ze als 11e.

Wanneer Roemenië speelt

Vrijdag 12 januari: Oostenrijk – Roemenië (19u)
Zondag 14 januari: Spanje – Roemenië (19.00)
Dinsdag 16 januari: Kroatië – Roemenië (19.00)

De ploeg van Roemenië

  • Doelmannen: Ionuț Iancu (Steaua Boekarest), Dan Vasile (CSM Constanta)
  • Vleugels: Nicușor Negru (Dinamo București), Sabin Constantina (Steaua), Alex Tărîță (Steaua), Ionuț Nistor (CSM Constanța)
  • 9-meter lijn (midden/inters): Călin Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Adrian Rotaru (CSM București) – spillen, Robert Militaru (Dinamo), Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Gabriel Cumpănici (Minaur Baia Mare), Cristi Ghiță (Potaissa Turda), Marius Sadoveac (Poli Timișoara), Liviu Caba (CSM Constanța), Demis Grigoraș (Benfica), Andrei Buzle (Granollers).

De Euro 2024-groepen

Groep A: Frankrijk, Duitsland, Noord-Macedonië, Zwitserland
Groep B: Spanje, Oostenrijk, Kroatië, ROEMENIË
Groep C: IJsland, Hongarije, Servië, Montenegro
Groep D: Noorwegen, Slovenië, Polen, Faeröer
Groep E: Zweden, Nederland, Bosnië-Herzegovina, Georgië
Groep F: Denemarken, Portugal, Tsjechië, Griekenland


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *