De zaak van Simone Halep geanalyseerd door Boris Becker: “Ik weet zeker dat Ion Țiriac haar zal helpen. Het is belangrijk voor tennis dat ze weer op de baan komt.

De zaak van Simone Halep geanalyseerd door Boris Becker: “Ik weet zeker dat Ion Țiriac haar zal helpen. Het is belangrijk voor tennis dat ze weer op de baan komt.

Boris Becker sprak over de zaak van Simone Halep, de Roemeense die de Australian Open, de eerste Grand Slam van het jaar, mist vanwege de schorsing die is opgelegd in het dopingschandaal.

Halep mist de Australian Open voor de tweede keer op rij.

Becker denkt dat Halep haar carrière zal beëindigen als het CAS de schorsing van vier jaar handhaaft. Als de schorsing wordt verminderd, kan de Roemeense terugkeren op de tour en de Duitser is er zeker van dat Ion Țiriac Simona zal steunen.

Analyse van de zaak Simona Halep door Boris Becker: “Ik weet zeker dat Ion Țiriac haar zal helpen. Het is belangrijk voor tennis dat ze weer op de baan komt”.

De CAS hoorzitting van Simone Halep zal begin februari plaatsvinden, van 7-9 februari.

“Ik ben een grote fan, een grote bewonderaar van Simone Halep. Ze is geweldig op het veld. Ze was niet de sterkste, maar ze is een van de slimste speelsters ooit. De prestatie die ze leverde in de finale tegen Serena Williams op Wimbledon (red. 2019) was een van de beste die ik ooit van een speelster heb gezien. En ze deed het tegen de grootste speelster uit de geschiedenis.

Ik ben verdrietig om te zien wat er met haar gebeurt. Ik hoop dat zij een goed CAS-proces krijgt, ik hoop dat zij goede advocaten heeft. Ik ben er zeker van dat Țiriac haar zal helpen met alles wat ze nodig heeft. Het is heel belangrijk voor het tennis en voor haar om terug op het veld te komen. Als de schorsing blijft, denk ik niet dat ze terugkomt. Het zou een te grote onderbreking zijn. Maar ik hoop dat ze een tweede kans krijgt, dat de schorsing wordt verkort en dat we haar weer op de baan zien”, zei Boris Becker volgens GSP.

Boris Becker, voormalig ATP-leider, was een van de beste tennissers op het circuit, met zes Grand Slam-titels: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) en US Open (1989).

Simona Halep werd voor vier jaar geschorst voor twee overtredingen van het Tennis Anti-Doping Program (TADP): de aanwezigheid van de stof roxadustat in haar urinemonster, getest op de US Open van 2022, en onregelmatigheden in haar biologische paspoort.

Ze is in beroep gegaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne en wil dat de schorsing wordt verminderd. Als de beslissing wordt gehandhaafd, kan ze in 2026, op 35-jarige leeftijd, terugkeren.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *