CONTROVERSIEEL: Israëlische voetballer die in Turkije werkt vastgehouden. Wat is de reden

CONTROVERSIEEL: Israëlische voetballer die in Turkije werkt vastgehouden. Wat is de reden

Sagiv Jehezkel, een Israëlische voetballer die in de Turkse competitie speelt, werd aangehouden nadat hij zondag een bericht had geplaatst over Gaza conflicttijdens een wedstrijd in de Premier League.

Hij wordt beschuldigd van het “publiekelijk aanzetten tot haat” en is uitgesloten van de selectie van Antalyaspor, meldt Adevărul.

“Het openbaar ministerie van Antalya heeft een gerechtelijk onderzoek geopend tegen de Israëlische voetballer Sagiv Jehezkel wegens het publiekelijk aanzetten tot haat vanwege zijn fervente steun voor het bloedbad dat Israël aanrichtte in Gaza,” kondigde de Turkse minister van Justitie Yilmaz Tunc aan op het sociale netwerk X.

De sportman plaatste het bericht “100 dagen. 07/10″, gegraveerd op een verband rond de linkerpols. Deze boodschap, die verwees naar de 100 dagen sinds de bloedige aanval van Hamas op Israël op 7 oktober, werd door de Turkse minister van Justitie geïnterpreteerd als een goedkeuring van de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook.

“We veroordelen het totaal onaanvaardbare gedrag van voetballer Sagiv Jehezkel tijdens de wedstrijd tussen Antalyaspor en Trabzonspor, en disciplinaire procedures en onderzoeken werden onmiddellijk gestart,” reageerde de Turkse voetbalbond (TFF).

Foto bron: Profimedia


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *