Simona Halep keert terug op de tennisbaan. Waar de voormalige WTA aanvoerster haar eerste wedstrijd zal spelen (Foto galerij)

Simona Halep keert terug op de tennisbaan. Waar de voormalige WTA aanvoerster haar eerste wedstrijd zal spelen (Foto galerij)

Simona Halep keert terug op de tennisbaan na haar dopingschorsing. De Roemenen zullen haar kunnen zien, want de comeback vindt plaats in Cluj-Napoca.

Internationale fora hebben haar voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik.

De voormalige WTA-leidster is al in beroep gegaan tegen de beslissing.

Simona Halep met Steffi Graf

Het sportnieuws van de dag gaat dus over de terugkeer van Simona Halep op de tennisbaan. Op 15 juni is ze te zien in Cluj-Napoca.

Halep zal volgens de organisatoren deelnemen aan het demonstratietoernooi van het Sportfestival.

De Roemeense zal tennissen met twee van de grootste namen in de witte sport. Dat zijn Steffi Graf en Andre Agassi, voormalige kampioenen die geen introductie nodig hebben.

Andrei Pavel zal ook aanwezig zijn in Cluj-Napoca.

Maar voordat ze weer gaat tennissen, zal Simona Halep in een hoorzitting bij het Hof van Arbitrage voor de Sport in Lausanne proberen om haar vierjarige schorsing voor dopinggebruik te verminderen.

Wat Halep zei in december 2023

In een interview in december 2023 met de prestigieuze Franse publicatie Paris Match hield Simona Halep vast aan haar onschuld.

Ze vertelde journalist Alexandre Ferret dat ze niets anders had gedaan dan het advies opvolgen dat ze had gekregen van de specialisten van de Mouratoglu Academie met wie ze samenwerkte.

Mijn team raadde me aan om een voedingssupplement, collageen, te nemen. Ik volgde hun advies op en het bleek dat het collageen besmet was met Roxadustat. De fout kwam van het lab wiens voedingssupplement besmet was met een dopingstof die er niet in had mogen zitten.

Voor deze fout – hun fout – ben ik de enige die de hoogste prijs betaalt: 25 jaar vernietigde carrière!“, klaagde Halep.

Lees HIER Het volledige interview van Simona Halep met Paris Match.

OOK LEZEN:

Het land waar Simona Halep permanent zou zijn gaan wonen na de verkoop van haar 4,2 miljoen euro kostende villa in Snagov


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *