Voormalig FCSB-speler, die is overgeplaatst naar Liga 2, droomt ervan om Radu Dragușin’s teamgenoot te zijn

Voormalig FCSB-speler, die is overgeplaatst naar Liga 2, droomt ervan om Radu Dragușin’s teamgenoot te zijn

Ovidiu Perianu is naar Gloria Buzău gekomen om zijn carrière nieuw leven in te blazen en hoopt samen met zijn vrienden op het hoogste niveau te spelen.

Promotie is tegenwoordig het parool bij Gloria Buzău. Na een pauze van vijf weken zijn de voetballers uit de tweede divisie van Crâng teruggekeerd naar de training en ze hebben vanaf de eerste training hard gewerkt. Hun nieuwe speler, Ovidiu Perianu, die tot de zomer wordt uitgeleend van FCSB, was ook aanwezig.

Perianu, die terugkeerde na een onsuccesvol seizoen in de eerste divisie bij Universitatea Cluj, hoopt dat zijn prestaties in Buzău FCSB zullen overtuigen om hem in de zomer terug te roepen.

Hij droomt ervan om weer ploeggenoten te worden van Radu Drăgușin en Tavi Popescu.

“Ja, ik wil er weer heen. Ik kan niet zeggen dat er druk was, want uiteindelijk lag de druk misschien alleen bij mij. Maar uiteindelijk is het voetbal, we doen wat we leuk vinden en als we het veld betreden moeten we spelen met een glimlach op onze lippen en blij zijn dat we voetballen”, zei Ovidiu Perianu, voetballer van Gloria Buzău.

Ovidiu Perianu, voormalig teamgenoot van Radu Drăgușin tijdens zijn jeugdjaren bij Regal București, zegt dat de man van het moment in het Roemeense voetbal altijd heeft gedroomd van de Premier League: “Ik kende hem al van kinds af aan, hij was heel serieus, lette op elk detail en wilde van jongs af aan al in de Premier League spelen. Ik bedoel niet alleen daar, maar ook in de sterke kampioenschappen. Ik feliciteer hem en ik hoop dat hij zo hoog mogelijk komt.”

Bij Regal was Perianu ook teamgenoot van Octavian Popescu van FCSB. Hij geeft toe dat hij droomt van het moment dat Drăgușin, Popescu en hijzelf het magische trio uit zijn juniorentijd zullen herstellen: “Ik zou willen, het zou heel mooi zijn om alle drie van ons te zijn en de topteams te bereiken. Ik zou graag in de Premier League spelen.”

Voor Andrei Prepeliță, coach van Gloria Buzău, is de komst van Perianu een van de topaanwinsten van deze periode. Hij hoopt dat de voormalige FCSB-speler onder zijn “stokbrood” weer voor het nationale jeugdteam kan uitkomen. “Hij wilde ook graag komen spelen, want hij heeft niet veel gespeeld in Cluj. Ik hoop dat hij ons kan helpen ons doel te bereiken. Ik vind hem een goede speler, daarom wilde ik hem hebben. Hij heeft goede kwaliteiten, hij heeft ook voor FCSB gespeeld, hij is een vaste waarde in de nationale teams en ik hoop dat zijn prestaties de aandacht van de nationale ploeg zullen trekken”, zei Andrei Prepeliță.

Alin Dobrosalevici, Gloria Buzău: “Ik liet een baard groeien om er volwassener en stoerder uit te zien”

Met zijn 29 jaar is Alin Dobrosalevici het aantal reünies voor de teams waar hij voor speelde kwijtgeraakt. Maar hij zegt dat hij er nog nooit zo naar heeft uitgekeken om zijn teamgenoten weer te zien.

“Ik heb nooit geteld. Als ik klaar ben met trainen, zal ik erover nadenken. Ik sta te popelen om te beginnen, vooral nu we een erg lange vakantie hebben gehad. Een maand en een week of zo. Ik heb nog nooit zo’n lange vakantie gehad en op de een of andere manier kon ik niet wachten om te beginnen,” zei Alin Dobrosalevici.

Zoals hij bekent, dateert de mooiste voetbalherinnering voor hem uit de tijd dat hij voor Călărași speelde, tussen februari 2018 en juli 2019, en hij scoorde in de wedstrijd waarna hij zijn huidige vrouw ten huwelijk vroeg: “De mooiste herinnering is van toen ik voor Călărași speelde, toen ik twee doelpunten scoorde en die dag vroeg ik mijn vrouw ten huwelijk, ik verraste haar, ik belde haar expres naar de wedstrijd om haar thuis te verrassen.”

Alin Dobrosalevici is een speler die gemakkelijk kan worden herkend door toeschouwers, maar ook door tegenstanders, omdat hij al jaren een baard draagt, waardoor hij er veel trotser uitziet en op de een of andere manier dicht bij zijn idool, Sergio Ramos, staat. “Ik denk dat ik begin 20 een baard liet staan. Om er volwassener en stoerder uit te zien. Ik weet niet of ik feller ben op het veld, maar zo ben ik het gewend en zo vind ik het leuk. Ramos is en blijft mijn idool. Ik kan niet echt zeggen dat ik iets van hem heb afgekeken, hij zit op een te hoog niveau om iets van hem te kopiëren. We proberen allemaal iets te kopiëren van de grote spelers, maar ik weet niet of we daar altijd in slagen,” voegde hij eraan toe.

Andrei Prepeliță: “Het is de langste vakantie tot nu toe”

Gloria Buzău coach Andrei Prepeliță gaf ook toe dat hij de langste vakantie van zijn leven had, maar hij vulde die met het maken van zijn huiswerk voor het nieuwe seizoen.

“Het was mijn langste vakantie tot nu toe in 21 jaar als speler, als coach. Ik heb ook uitgerust, maar er waren veel dingen om uit te zoeken,” zei Andrei Prepeliță.

Aan het einde van de maand vertrekt het Buzo-team voor een trainingskamp naar Antalya, een plaats die Prepeliță goed kent en waar hij ook gids was voor zijn vrouw op vakantie. “Ik weet niet hoe vaak ik in Antalya ben geweest… Sinds 2003, denk ik, toen Norcia eindigde. Op vakantie ging ik vanwege mijn vrouw, omdat ze wilde dat we daarheen gingen omdat de kinderen veel faciliteiten hadden en klein zijn… Je kunt je voorstellen dat ik daar de weg ken,” zei de coach.

Gloria Buzău staat op de 5e plaats, kwalificerend voor de play-off, in de stand voor de laatste fases van het reguliere seizoen, en is een van de teams die kan strijden voor promotie naar de Superleague. Prepeliță vraagt om geduld van de supporters en hard werk van de spelers: “Het is makkelijk om het zo te zeggen. Ik heb het in de zomer gewaagd om dit doel aan te kondigen. Maar ik had hier nooit kunnen komen zonder dit doel te maken. Het is logisch om terug te willen keren naar de Super League, waar ik het grootste deel van mijn carrière actief ben geweest.”

foto: Gloria Buzău


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *