Wie is de jongste kampioenscoureur in Roemenië! “Ik heb een gevoel dat ik niet kan beschrijven”

Wie is de jongste kampioenscoureur in Roemenië! “Ik heb een gevoel dat ik niet kan beschrijven”

Ze is pas 14 jaar oud, ze heeft een passie voor boli’s met veel vermogen en na slechts twee jaar RallyCross is ze erin geslaagd om nationaal kampioen te worden! Iris Muscalu, een coureur die gesteund wordt door de Roemeense Federatie voor Sportmotoriek, is het gelukkigst als ze de jongens in de competitie overtreft.

Met haar 14 jaar heeft Iris Muscalu veel om over op te scheppen! Ze eindigde dit seizoen als eerste in het RallyCross-kampioenschap, georganiseerd door de Roemeense Federatie voor Motorsport, in de klasse Junior 1. De tiener gaat in 2021 de sport beoefenen.

“Voor een meisje is motorsport heel spannend, ik kan wel zeggen spannender dan voor een jongen. Naar mijn mening heb je een andere voldoening als je in een competitie zit met jongens en het je echt lukt om hun niveau te halen of zelfs te verslaan,” zei Iris Muscalu, coureur in het RallyCross-kampioenschap.

Wie is de jongste kampioen in Roemenië?

Iris is trots op zichzelf als ze haar tegenstanders verslaat! “Ik voel me geweldig! Ik heb een gevoel dat ik niet kan beschrijven. Ze raken zeker van streek, vooral omdat ik kleiner ben dan zij,” voegde ze eraan toe.

Het meisje begon in 2021 met RallyCross, maar is al gepassioneerd door motorsport zolang ze zich kan herinneren: “Mijn vader vroeg me: Wil je niet naar een training, kijken of je het leuk vindt…en ik vond het heel erg leuk en ik zei waarom niet doorgaan?”.

Hoewel ze tijdens races erg pittig is achter het stuur, hield Iris haar auto en haar rijderspak in een kleur die haar vertegenwoordigt: “Ik vond deze en dacht waarom geef ik hem geen vrouwelijk embleem en maak ik er wat roze details op en het pak ook.”

Met rally in gedachten

In haar debuutjaar in de RallyCross is Iris niet immuun geweest voor ongelukken. “Mijn eerste jaar crashte ik op een etappe, thuis in Cîmpulung. De emoties waren groter. Het was geen erge koprol, maar het was de eerste en ik werd bang,” zei Iris Muscalu.

De sportvrouw zegt dat RallyCross slechts een fase is in haar autosportcarrière die ze zo lang mogelijk wil maken: “Voorlopig ben ik nog jong, ik ben pas 14, maar als ik 16 word, wil ik meedoen aan het Rallykampioenschap, ik vind het heel interessant en ik vind het heel leuk”.

RallyCross, een sport voor alle leeftijden

RallyCross is een sport die bestaat uit sprint-achtige autoraces op een gemengd asfalt- en off-roadcircuit met speciaal gebouwde voertuigen.

Deze tak van autosport omvat wiel-aan-wiel duels, spectaculair driften en snel accelererende auto’s.

RallyCross is een sport voor alle leeftijden, met kinderen vanaf 9 jaar (in de beginnerscategorie met een volwassene in de auto), tieners en volwassenen van alle leeftijden.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *