Belangrijke actie voor Roemeense BASKETBALLERS! De meest getalenteerden komen terecht in het FIBA Jeugdontwikkelingsfonds

Belangrijke actie voor Roemeense BASKETBALLERS! De meest getalenteerden komen terecht in het FIBA Jeugdontwikkelingsfonds

De Roemeense basketbalfederatie is dit weekend via haar regionale afdelingen begonnen met selectie- en trainingsacties voor atleten geboren in 2011 en 2012, waarvan de meest getalenteerden vervolgens zullen deelnemen aan het FIBA Youth Development Fund programma.

“Aan het einde van de week staan in verschillende steden van het land selectieacties op het programma die door de regionale afdelingen van de Roemeense basketbalfederatie worden georganiseerd voor kinderen die geboren zijn in 2011 en 2012.

Belangrijke actie voor jonge Roemeense BASKETBALLERS! De meest getalenteerden komen terecht in het FIBA Youth Development Fund

Het is een groot evenementdat op nationaal niveau wordt gehouden door de Roemeense basketbalfederatie via haar gedecentraliseerde structuren – de regionale afdelingen van de FRB”, aldus een persbericht van de Roemeense basketbalfederatie.

De selecties vinden plaats in Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova, Timișoara, Târgoviște, Valea Călugărească, Focșani, Galați, Miercurea Ciuc, Tulcea, Cernavodă, Sighetu Marmației, Oradea, Iași (tussen 26-28 januari) en Boekarest.

“De jonge basketbalspelers (jongens en meisjes) worden geëvalueerd door coaches van elke regionale afdeling, onder toezicht van de technisch directeur van elke regio. Het selectie- en trainingsprogramma is een uniform programma, ontwikkeld binnen de Roemeense Basketbal Federatie door coach Tane Spasev, samen met de technische afdeling van de FRB gecoördineerd door bondscoach Claudiu Fometescu,” aldus de bron.

De meest getalenteerde atleten zullen dan worden uitgenodigd voor de regionale trainingsacties, van waaruit ze zullen worden geselecteerd om deel te nemen aan het FIBA Youth Development Fund programma.

Bouwen aan een team voor de toekomst is ons doel. Wees een teamspeler! Deel je inspiratie en energie met je collega’s en moedig hen aan om jou te volgen

Carmen Tocala

Welke wedstrijden worden er bij de mannen gespeeld?

Zaterdag (20.01)

Conferentie A
Rapid Boekarest vs Laguna Boekarest – 18.00
U-BT Cluj-Napoca vs CSM Corona Brasov – 18.00
CSM Galati vs CSO Voluntari – 18.00
SCM Mozzart Bet Timișoara vs CSM Târgu Jiu – 18.00

Conferentie B
FC Arges Pitesti vs CSM Tirgu Mures 82-84
SCM U Craiova vs CSM Petrolul Ploiesti – 18.00 uur
BC CSU Sibiu vs CSM Focsani – 18.00
CSM CSU Oradea vs CS Valcea 1924 – 18.00

Wat zijn de vrouwenwedstrijden vandaag?

Olimpia CSU Brasov – CSM Targoviste – zaterdag 20 januari, 16.00 uur live op FRB TV
CSM Târgu Mureș – Rapid București – zaterdag 20 januari, 17.00 live op FRB TV
FCC Baschet UAV Arad – CSM Constanța – zaterdag 20 januari, 18.00 uur live op FRB TV
Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Cluj-Napoca – zondag 21 januari, 18.00 live op FRB TV


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *