PROPORTIONELE verrassing bij de Australian Open 2024! Nummer één van de wereld Iga Swiatek uitgeschakeld

PROPORTIONELE verrassing bij de Australian Open 2024! Nummer één van de wereld Iga Swiatek uitgeschakeld

De Poolse Iga Swiatek, de nummer één van de wereld in het vrouwentennis, is in de derde ronde uitgeschakeld op de eerste Grand Slam van het jaar, de Australian Open.

De schok van de derde ronde kwam van de 19-jarige Tsjechische Linda Noskova, 50e op de wereldranglijst, die Swiatek met 3-6, 6-3, 6-4 passeerde na twee uur en 20 minuten.

PROPORTIONELE verrassing bij de Australian Open 2024! Nummer één van de wereld Iga Swiatek is uitgeschakeld

Linda Noskova staat in de ronde van 16 op de Australian Open tegenover Elina Svitolina (Oekraïne, 23 WTA) of Viktorija Golubic (Zwitserland, 85 WTA).

“Ik heb er geen woorden voor! Ik had het gevoel dat ik een goede wedstrijd kon spelen, maar ik dacht niet dat ik kon winnen! Ik ben gelukkig. Ik kon niet anders na zo’n wedstrijd. Ik trilde (red. – op 5-4, toen ze serveerde voor de winst), maar ik slaagde erin een ace te slaan op 30-30. Het is niet makkelijk om een ace te vinden. Ik won voor iedereen, niet alleen voor mezelf! Het is ook een overwinning voor mijn team”, zei Linda Noskova in het interview op het veld.

Het koppel Victor Vlad Cornea/N Sriram Balaji (Roemenië/India) werd zaterdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het mannendubbelspel op de Australian Open.

Balaji en Cornea werden met 6-3, 6-3 verslagen door het als 10e geplaatste koppel Marcelo Arevalo/Mate Pavic (El Salvador/Kroatië).

De wedstrijd duurde 66 minuten. Cornea behaalde haar eerste Grand Slam overwinning in Melbourne, haar derde optreden nadat ze vorig jaar op Roland Garros en de US Open had gespeeld.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *