Bernadette Szocs won brons bij de TOP 16 en heeft nu een ander plan: “Bij de wereldkampioenschappen wil ik een medaille!”.

Bernadette Szocs won brons bij de TOP 16 en heeft nu een ander plan: “Bij de wereldkampioenschappen wil ik een medaille!”.

De tafeltennisster klom naar de derde trede van het podium van de competitie die de 16 beste sportvrouwen van Europa samenbracht. Ze kreeg gezelschap van Eliza Samara, die stopte in de kwartfinales, verslagen door de speelster die ook Bernadette Szocs versloeg, Jia Nan Yuan.

Bernadette Szocs, gesteund door de Roemeense Tafeltennis Federatie, was de belangrijkste favoriet op de Europe TOP16 Cup, maar kwam niet verder dan de halve finales, waar ze werd verslagen (4-3) door de winnaar van het toernooi, Jia Nan Yuan uit Frankrijk. De Roemeense stond met 3-1 voor in sets, maar glipte door haar vingers en moest genoegen nemen met de bronzen medaille.

“Over het algemeen ben ik blij dat ik een medaille heb weten te winnen, ik had graag de gouden gehad, maar die kon ik helaas niet winnen. Toch is het een goed resultaat. Het motiveert me nog meer om volgend jaar de gouden medaille te winnen”, zei Bernadette Szocs, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

Bernadette Szocs won brons bij de TOP 16

De top vier van de TOP16 verzekerde zich van kwalificatie voor de World Cup en voor de mooie Bernadette betekent deze prestatie veel.

“Het is een droom die uitkomt, want ik wilde me echt kwalificeren voor het WK. Het is een hele sterke, speciale competitie, het is net als de Olympische Spelen, dus ik wil daar precies laten zien waar ik thuishoor, perfect spelen, proberen de Chinezen weer te verslaan en, als het even kan, op zijn minst een bronzen medaille winnen, net als hier bij de Europe Top16 Cup”, zei de mooie atlete.

Wereldkampioenschappen voor teams in Zuid-Korea

De Wereldkampioenschappen voor Teams vinden plaats in Busan van 16-25 februari en de “tricolore” gaan met ambities en grote gedachten. De meiden zijn ingedeeld in groep 7 naast Singapore, Zweden, Canada en Servië. De beste acht plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. “De medaille op de Europe TOP16 Cup geeft me een goed moreel en een geweldige start in 2024, want de wereldkampioenschappen voor teams komen eraan en daar moeten we bij de beste 8 teams horen om ons rechtstreeks te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het wordt een zwaar toernooi, ieder van ons moet zijn wedstrijden winnen, een hecht team zijn en zo kunnen we een medaille winnen”, voegde Bernadette Szocs toe.

Bernie heeft ook een moreel overwicht tegen de Aziaten, die ze het afgelopen jaar verschillende keren heeft verslagen: “Ik heb het gevoel dat de Chinezen een beetje bang voor me zijn, elke keer voor mijn wedstrijden laten ze hun teamgenoten serveren zoals ik, want mijn opslag is mijn wapen tegen hen. Mijn motivatie in 2024 is nog hoger, want mijn droom is om een Olympische medaille te winnen en daarvoor weet ik dat ik de Aziaten constant moet verslaan.”

Het nationale mannenteam heeft ook zijn tegenstanders voor Groep 8 bekend: Portugal, Egypte, Iran, Thailand.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *