Wie is David Cosma Cristofor en wat zijn zijn motorsportPLANNEN voor 2024?

Wie is David Cosma Cristofor en wat zijn zijn motorsportPLANNEN voor 2024?

Als fan van Lewis Hamilton en rechtmatige erfgenaam van Ayrton Senna heeft David Cosma Cristofor, na het winnen van de trofee die eind 2023 in Sarno in Italië aan de Braziliaanse coureur werd opgedragen, een duidelijk doel voor het nieuwe jaar: de wereldtitel in de seniorencategorie..

En in 2024 staat de Europese titel op het spel. “Het zijn vier etappes, het zal moeilijk worden, maar het is het proberen waard,” geeft de coureur toe.

In 2024 zou Roemenië voor het eerst een wereldtitel in de kartsport kunnen veroveren. De Roemeense coureur met de meeste trofeeën in de afgelopen 5 jaar, in buitenlandse en binnenlandse competities, David Cosma Cristofor weet duidelijk wat hij wil van dit seizoen dat dit weekend in Italië is begonnen.

Wie is David Cosma Cristofor en wat zijn zijn motorsportPLANNEN voor 2024?

FRK nationaal kampioen 2023, titel ook gewonnen in de privé-serie Romanian Karting Masters, hij mikt op de ultieme trofee in het najaar in
race in Engeland. “Hoewel ik de laatste jaren, vooral de laatste 3, meer trofeeën heb weten te winnen in internationale races, is mijn beste resultaat de 4e plaats in 2023 op het wereldkampioenschap.

Ik ging naar de OK Junior klasse, van welke klasse ik nu ben opgeklommen naar Senior.

Daarom denk ik dat ik dit jaar op het podium kan eindigen bij de Worlds in Engeland, 12 – 15 september, op het Britse PFI circuit. Maar ik beloof dat ik mijn best zal doen om de grote trofee te winnen,” legde David vorige week uit tijdens het RKM Gala.

Waarom geen Europese titel? De uitleg is logisch.

“Ik zeg niet dat ik geen podiumplaats wil op het EK, misschien zelfs een 1e plaats. Maar wiskundig gezien is het makkelijker om het eerste doel, de Wereldkampioenschappen, te bereiken dan de continentale. Het Europees heeft 4 etappes, het Wereldkampioenschap maar één!”, voegde de jonge Roemeense coureur eraan toe.

Het model van Lewis Hamilton

Het nieuwe jaar is weelderig begonnen voor de coureur die twee jaar geleden de Mini-klasse domineerde. David werd voor zijn prestaties van vorig seizoen tijdens het privégala van de Romanian Karting Masters beloond met de grote trofee in de Junior-categorie.

Dit nadat de coureur uit Boekarest eind vorig jaar en tijdens het gala van de Roemeense kartfederatie de hoofdprijs in dezelfde categorie had gewonnen.

“Het wordt een moeilijk jaar, dat weet ik. Ik heb mezelf een aantal behoorlijk grote, verreikende doelen gesteld, maar het zal moeilijk worden omdat ik een aantal zeer goed voorbereide tegenstanders zal hebben. Maar ik geloof in mijn kunnen,” zegt David, die fan is van Hamilton.

“Ik mag Lewis echt omdat hij zo goed nadenkt tijdens de race. Dat is per slot van rekening de reden waarom hij zoveel overwinningen in de Formule 1 heeft behaald en waarom hij zeven titels in zijn carrière heeft gewonnen.

Hij zou een poging wagen in het WRC

Autosport is waar de jonge coureur zichzelf in de toekomst ziet. Hij mikt op deelname aan de Formule 4 over twee jaar, maar sluit een toekomstige deelname aan het World Rally Championship niet uit. “Vandaag de dag is alles wat ik doe in de autosport gericht op karten en daarna Formule 4.

Maar ik weet ook niet wat een nieuwe uitdaging in de toekomst zal brengen. Ik zie mezelf bijvoorbeeld niet deelnemen aan de Dakar Rally, maar ik wil wel graag een ervaring opdoen in het World Rally Championship,” voegt David toe.

  • 7 – is het aantal van Davids meest succesvolle prestaties in 2023: Andrea Margutti Trophy, WSK Open Series, WSK Master Series, ROK Cup SuperFinal, FRK Nationaal Kampioen, RKM Nationaal Kampioen, Ayrton Senna Trophy.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *