Wat een speler die FCSB verliet zegt: “Het is makkelijker aan de zeis dan op de trainingen van Thomas Neubert”

Wat een speler die FCSB verliet zegt: “Het is makkelijker aan de zeis dan op de trainingen van Thomas Neubert”

Ovidiu Perianu, een voetballer die deel uitmaakt van het team van Gigi Becali, is de man met wie Gloria Buzău hoopt te promoveren.

Middenvelder Ovidiu Perianu, die naar tweedeklasser Gloria Buzău is gekomen om zijn carrière nieuw leven in te blazen, zou de beslissende man kunnen zijn in de poging van zijn nieuwe ploeg om aan het einde van dit seizoen te promoveren naar de Superleague. De 22-jarige middenvelder is nog steeds bij FCSB, een club waar hij op 17-jarige leeftijd twee jaar voor speelde.

Perianu geeft toe dat zijn vader, een volbloed Dinamovista, even twijfelde voordat hij zijn zoon liet toetreden tot de levenslange rivaal van de ‘Dogs’.

Wat een speler die FCSB verliet zegt

“Eerlijk gezegd, toen de voorzitter van Regal Sport belde, was het een schok voor mijn vader. Hij zei: laat me even nadenken…en uiteindelijk dacht hij aan mijn toekomst en wat het beste voor me is en liet hij me gaan. Op de dag van de wedstrijden tegen Dinamo heb ik niet zo met hem gesproken. Na de wedstrijd hebben we gepraat, maar niet voor de wedstrijd”, zei Ovidiu Perianu.

Ovidiu groeide op in het dorp van zijn grootouders, Bogești, 11 kilometer van Bîrlad. Daar leerde hij ook wat het betekent om buiten te rennen, daar deed hij alle kneepjes van het vak, maar hij ontdekte ook wat fysiek werk en het berijden van een koe betekende. Maar zoals hij toegeeft, overtrof geen enkel werk, zelfs maaien niet, in intensiteit of gewicht de trainingen die hij deed met de fysieke trainer van FCSB, Thomas Neubert: “Ik ging ook naar de koeien, toen ik klein was, en ik reed paard. Ten eerste was ik een kind, het was meer een spel voor mij, niet iets om serieus te nemen. Ik ging overal heen. En naar de schoffel en naar de zeis. Met meneer Neubert is het moeilijker dan met de zeis.”

Om 45 wedstrijden voor FCSB te kunnen spelen, heeft de voetballer veel offers gebracht. Hij moest op 11-jarige leeftijd van huis weg en naar Boekarest komen. “Ik begon op 8-jarige leeftijd in Bârlad en toen ik 11 was ging ik naar Boekarest. De eerste 6 maanden, een jaar, heb ik gehuild. Ik leed, omdat ik klein was, ik huilde om thuis te komen. Ik belde altijd met mijn ouders, ook met mijn grootouders”, zei de voetballer.

Ovidiu heeft zijn droom om terug te keren naar zijn geboortedorp Bogești nooit opgegeven. “Ik heb wat land gekocht en ik heb daar wat dingen gemaakt, maar langzaam, er is nog tijd en ik zal ze allemaal oplossen, laten we gezond zijn”, voegde Perianu toe.

Nadat hij opgroeide en een starter werd bij FCSB, was hij een echte ster toen hij naar zijn jeugddorp ging, iedereen wilde met hem op de foto. Het is duidelijk dat nu bijna het hele dorp om FCSB geeft: “Ja, ik was net een ster in het dorp, iedereen die me zag kwam met me op de foto. Niet het hele dorp, maar ongeveer 80% is supporter van FCSB”.

Foto: Gloria Buză


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *