De Roemeense Basketbal Federatie is een partner in het project Basketball Inclusive Games. Wat zijn de doelstellingen van FRB

De Roemeense Basketbal Federatie is een partner in het project Basketball Inclusive Games. Wat zijn de doelstellingen van FRB

De Roemeense basketbalfederatie organiseerde in december de eerste editie van het nationale kampioenschap rolstoelbasketbal en brengt het nu naar het volgende niveau.

Vandaag, 25 januari, werd in Sofia een partnerschap ondertekend, waarbij de Roemeense basketbalfederatie zich aansluit bij de Basketball Inclusive Games – BIG, een programma dat wordt gefinancierd door de Europese Unie via het Erasmus+ programma.

De slogan is Wheels of Will – Where Determination Meets Destiny en is 45.000 euro waard.

De Roemeense basketbalfederatie is partner in het project Basketball Inclusive Games.

De Basketball Inclusive Games is een 12 maanden durend Europees non-profit evenement dat zich richt op beperkte toegankelijkheid en inclusie in basketbal, zegt www.frbaschet.ro.

De geciteerde bron zegt: “Door het bevorderen van een gastvrije omgeving voor mensen met een handicap, wil het project deelnemers aanmoedigen en een blijvende positieve impact hebben op de Europese sportgemeenschap. De voorgestelde oplossing combineert een hoofdevenement, mede-evenementen en een strategisch ontworpen werkplan met drie onderling verbonden werkpakketten. Het hoofdevenement is het European Wheelchair Basketball Event, dat toegankelijkheid bevordert door valide en gehandicapte sporters samen te brengen. Dit inclusieve evenement wordt ondersteund door mede-evenementen zoals scheidsrechterseminars, coachingseminars en trainingen voor vrijwilligers.”

Basketball Inclusive Games partners zijn:

1. Levski Sofia Basketbalclub voor mensen met een handicap – BCPD, coördinator
2. Internationale Rolstoelbasketbal Federatie Europa – IWBF, geassocieerde partner
3. Kroatische Rolstoelbasketbal Bond – HSKUK, geassocieerd partner
4. Roemeense basketbalbond – FRB, geassocieerd partner
5. Bulgaarse basketbalfederatie – BBF, geassocieerd partner
6. Sloveense Vereniging voor Paralympische Sporten – SIS-SPK, geassocieerd partner
7. Regionale basketbalbond van Oost-Servië – RKSIS, geassocieerd partner
8. Helleense Rolstoelbasketbal Federatie – HWBF, geassocieerd partner
9. Associazione Sportiva Dilettantistica RC Basket in Carrozzina – Reggio – ASDRC, geassocieerd partner
10. Turkse Federatie voor Gehandicaptensport – TBESF, geassocieerd partner
11. Champions Factory Ireland Limited – ChF-IR, geassocieerd partner
12. Kypriaki Omospondia Kalathosferisis (Cyprus Basketbal Federatie) – CBF, Associate Partner
13. Integratie Sportclub “Konstancin”-IKZ, geassocieerd partner

De doelstellingen van de Basketball Inclusive Games zijn gebaseerd op een gedegen behoefteanalyse die rekening houdt met de specifieke doelstellingen van de oproep.

De volgende punten tonen de afstemming aan tussen de projectdoelstellingen en de specifieke doelstellingen van de oproep:

  • Inclusieve sportomgeving: het project identificeert de nood aan meer inclusieve sportmogelijkheden voor mensen met een handicap. De specifieke doelstelling van de oproep benadrukt het belang van sociale inclusie door sport. Het project voorziet direct in deze behoefte door een inclusief sportevenement te creëren dat de deelname van mensen met een handicap stimuleert, sociale inclusie bevordert en een inclusieve sportcultuur stimuleert.
  • Ontwikkeling van vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling: De behoefteanalyse erkent het potentieel van sport om bij te dragen aan de persoonlijke en cognitieve ontwikkeling van mensen met een handicap. Het project richt zich op het opzetten van trainingsacademies en het organiseren van sportactiviteiten die gericht zijn op verschillende fysieke en mentale handicaps, in lijn met de doelstelling van de oproep om individuele ontwikkeling door sport te ondersteunen.
  • Het project erkent de uitdagingen waarmee mensen met een handicap worden geconfronteerd bij de toegang tot sportmogelijkheden. Door zich te richten op organisaties die werken met mensen met een handicap en sportwedstrijden te organiseren die speciaal zijn ontworpen voor rolstoelatleten, wil het project deze kloof overbruggen en gelijke toegang tot sport bevorderen, wat aansluit bij de doelstelling van de oproep om toegangsverschillen te verkleinen.
  • Digitale transformatie benutten: De oproep benadrukt het belang van digitale transformatie in de sportsector. Het project erkent de behoefte aan een digitaal platform om de organisatie van evenementen, communicatie en training te vergemakkelijken voor mensen met een handicap die vaak afhankelijk zijn van elektronische apparaten. Door een inclusief digitaal platform te ontwikkelen met trainingsmodules voor rolstoelbasketbalscheidsrechters en coaches, beantwoordt het project aan de doelstelling van de oproep om digitale transformatie te verankeren in sportinitiatieven.
  • Versterking van Europese netwerken: de behoeftenanalyse identificeert de potentiële voordelen van sterkere netwerken en partnerschappen tussen sportorganisaties, clubs en belanghebbenden in heel Europa. De focus van het project op het samenbrengen van deelnemers uit verschillende Europese landen sluit direct aan bij de doelstelling van de oproep om samenwerking en kennisuitwisseling tussen Europese sportentiteiten te bevorderen.

bron: www.frbaschet.ro


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *