Constantin Popovici schrijft geschiedenis voor Roemeens zwemmen! Hij won het Red Bull Cliff Diving circuit

Constantin Popovici won zondagochtend de laatste etappe van het 2023 seizoen van het Red Bull Cliff Diving wereldcircuit (watersprongen vanaf 27 meter).

De wedstrijd vond plaats in Auckland, Nieuw-Zeeland, en de Roemeen legde beslag op de eerste plaats in het algemeen klassement, meldt de Roemeense zwem- en moderne vijfkampbond.

Constantin Popovici won met een totaal van 413,90 punten, op de voet gevolgd door een andere Roemeense atleet: Cătălin Preda – 411,65 punten. De derde plaats ging naar de Spanjaard Carlos Gimeno – 404,15 punten.

Tegelijkertijd stond Constantin Popovici in het eindklassement, voor 2023, op de eerste plaats met een totaal van 1032 punten. Cătălin Preda werd 4e met 703 punten.

De CSM Bacău-springer won ook de wereldbeker in 2023 (Fort Lauderdale – VS), de gouden medaille op de FINA-wereldkampioenschappen (Tokio – Japan), na het winnen van de Europese titel in 2022 bij het hoogduiken (Rome – Italië).

De Nieuw-Zeelandse etappe, voor het eerst opgenomen in de kalender van de meest spectaculaire hoogduikcompetitie, zou eigenlijk plaatsvinden op 19 november, maar vanwege problemen met de waterkwaliteit in Waitematā Harbour (Auckland) werd de ronde verplaatst naar 27 en 28 januari.

Wat coach Adrian Gavriliu van CSM Bacău zegt

“Met de steun van de COSR zijn we naar de VS gegaan voor een trainingskamp van twee weken, waar we het programma en de lijst met 10m-sprongen hebben voorbereid. We hopen ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen tijdens de wereldkampioenschappen in Doha half februari.

Tegelijkertijd heeft het prestatiebad in Florida ook een 27-meter platform waar hij trainde voor het hoogduiken.

Dit werk was te zien in het podium dat we wonnen in Nieuw-Zeeland en we hopen het te zien in Doha, waar we zullen deelnemen aan zowel de 10 en 27 meter evenementen″, zei coach Adrian Gavriliu exclusief voor ProSport.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!