Jannik Sinner heeft de Australian Open 2024 gewonnen. De Italiaan kwam spectaculair terug tegen Daniil Medvedev

Jannik Sinner heeft de Australian Open 2024 gewonnen. De Italiaan kwam spectaculair terug tegen Daniil Medvedev

Jannik Sinner heeft de Australian Open gewonnen door Daniil Medvedev te verslaan in een spectaculaire finale. Hij stond 2-0 achter in sets, maar kwam terug en de wedstrijd eindigde in 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Sinner is de eerste Italiaan die zegeviert op een Grand Slam toernooi sinds Adrian Panatta, die Roland Garros won in 1976.

Aan de andere kant heeft Daniil Medvedev de Australian Open finales gespeeld in 2021 en 2022.

Jannik Sinner won de Australian Open 2024, zijn eerste Grand Slam-titel in zijn carrière.

Jannik Sinner werd de eerste speler uit Italië die de Australian Open won.

Het was de 10e wedstrijd tussen Sinner en Medvedev en de Rus leidt met 6-4.

Nick Kyrgios, een grote naam in het mondiale tennis en tegenwoordig een Eurosport-presentator, zei over de overwinning van Sinner. We voelen dat dit het begin is van een heel speciale reis. We zien hem in de toekomst nog wel meer Grand Slams winnen als hij zo blijft spelen.

Ik heb het de afgelopen twee weken ongeveer 14 keer gezegd: Darren Cahill is erin geslaagd om een aantal enorme veranderingen in Sinner’s service aan te brengen. Toen ik tegen hem speelde had ik het gevoel dat er een kwetsbaarheid in zijn spel zat, maar nu heeft hij slechts twee keer zijn opslag verloren in een hele Grand Slam, wat bijna een grap is. Het vergt veel concentratie en discipline om dat te doen.

Jannik is een ongelooflijke vent in de kleedkamer. Hij is altijd heel professioneel en zuigt alles op als een spons. Sinds hij zijn eerste tourmatch speelde met Steve Johnson in Rome, heeft de kleedkamer naar hem gekeken en zich afgevraagd: “Wie is die magere jongen die de toeschouwers aan zijn zijde heeft?” We konden al zien hoe hij de bal sloeg. Hij is als een spons; hij heeft altijd goede mensen naast zich die hem advies geven en hij probeert het advies in zijn spel in te prenten. Hij leert altijd, wordt altijd beter. Hij is in alle opzichten een heel cool persoon,” vertelde hij aan Eurosport.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *