SPECTACULAIRE Formule 1 move: Lewis Hamilton gaat naar Ferrari vanaf 2025!

SPECTACULAIRE Formule 1 move: Lewis Hamilton gaat naar Ferrari vanaf 2025!

Ferrari heeft bekendgemaakt dat de Britse Lewis Hamilton vanaf 2025 bij hen in de Formule 1 gaat racen.

De Engelse coureur heeft sinds december 2021 geen race meer gewonnen en Ferrari heeft sinds 2008 geen titel meer gepakt.

SPECTACULAIRE Formule 1-beweging: Lewis Hamilton komt vanaf 2025 bij Ferrari!

“Scuderia Ferrari is verheugd om aan te kondigen dat Lewis Hamilton vanaf 2025 bij het team zal komen met een meerjarig contract”, aldus Ferrari.

De aankondiging van Ferrari komt kort nadat Mercedes liet weten dat het seizoen 2024 Hamiltons laatste is bij het team.

De informatie werd verstrekt door de eigen officials van het team, die er graag op wezen dat het afscheid werd genomen op wens van Lewis Hamilton.

Wat is de aankondiging van Mercedes?

“Mercedes F1 Team en Lewis Hamilton gaan uit elkaar aan het einde van het seizoen 2024. Lewis heeft een beëindigingsclausule geactiveerd in het contract dat we vorig jaar hebben aangekondigd,” was de aankondiging van Mercedes.

Naam van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is de afgelopen jaren herhaaldelijk in verband gebracht met Ferrari, hoewel beide partijen hebben ontkend dat er onderhandelingen waren over een dergelijke overstap.

Hamilton heeft zeven wereldtitels in de Formule 1 gewonnen (samen met Michael Schumacher) en is recordhouder voor onder andere de meeste overwinningen (103), polepositions (104) en podiums (197).


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *