Laurențiu Reghecampf mag niet meer aan voetbal doen. Waarom de tuchtcommissie de beslissing nam

Laurențiu Reghecampf mag niet meer aan voetbal doen. Waarom de tuchtcommissie de beslissing nam

Coach Laurențiu Reghecampf, nu bij Al-Tai uit Saoedi-Arabië, is bestraft door de tuchtcommissie van de FRF en mag niet meer in het voetbal werken totdat hij €200.000 heeft betaald aan zijn oude club, Universitatea Craiova.

Reghecampf kwam op 26 juli 2023 in zijn tweede termijn bij Universitatea Craiova, maar vertrok in september om voor Al-Tai te tekenen.

Officials van de ploeg uit Oltene benaderden vervolgens de FRF-commissie en kondigden aan dat de coach zijn contract eenzijdig had verbroken.

Laurențiu Reghecampf mag niet meer in het voetbal werken

Bij het vertrek van Reghe kondigde de Bania het volgende aan: “Op 18 september 2023 hebben de heer Laurențiu Reghecampf en een van zijn technische medewerkers hun contracten eenzijdig beëindigd door middel van een kennisgeving aan de club. In overeenstemming met de FRF-reglementen blijft het contract van kracht tot de datum van een definitieve en onherroepelijke beslissing in deze door de bevoegde FRF-jurisdictiecommissie”.

Bogdan Merișanu, een fysieke trainer in de staf van Reghecampf, heeft ook een sanctie opgelegd gekregen in de vorm van een verbod om voetbalgerelateerde activiteiten uit te voeren totdat hij €100.000 en 455 lei aan juridische kosten heeft betaald, maar niet langer dan 2 jaar.

“Schuldeiser – U Craiova 1948 Club Sportiv SA Schuldenaar – Reghecampf Laurențiu – Tenuitvoerlegging van financiële rechten – Het verzoek toewijzen. Overeenkomstig artikel 85, lid 3, onder a), van het KB, de debiteur Reghecampf Laurențiu de maatregel opleggen van een verbod om enige voetbalgerelateerde activiteit uit te oefenen tot de volledige uitvoering van de verplichtingen vastgesteld bij besluit nr. 753/CL/24.10.2023, ten bedrage van 200 000 euro netto en 455 lei als procedurekosten, maar niet langer dan 2 jaar”, aldus FRF.

Wat Mihai Rotaru, de eigenaar van Universita Craiova, laatst zei: “Ik zal morgen naar de rekening kijken. Ik heb niets ontvangen. We hebben nu gewonnen, in eerste instantie, bij de commissies, ik weet niet of hij in beroep gaat of niet, dan zal het worden afgedwongen. 300.000 euro bleef over, hij stelde 150.000 duizend voor, we hebben onderhandeld, na het onderhandelen zijn we bij 300.000 gebleven. We hebben het geld niet gezien, als we het krijgen zullen we het bekendmaken. Elke juridische overeenkomst in Roemenië moet worden bevestigd door de rechtbank. Tot nu toe was Laurențiu Reghecampf de coach van Craiova University, daarom hebben we tot nu toe geen persconferentie gehouden om een nieuwe coach te presenteren”.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *